RELATEREDE ARTIKLER

En trussel mod det gamle establishment Føderalisme kan være en mulighed, men inklusion er en nødvendighed Lad os opbygge en demokratisk front og føre klassepolitik imod militærets og Erdoğans kup AKP-regeringens permanente krig mod kvinder Udfordringen fra ”I Stinker” Støt det kurdiske folks kamp for at leve i frihed og værdighed Arbejderprotester og statslig undertrykkelse i Iran Terroren fra Islamisk Stat, undtagelsestilstanden i Frankrig og vores opgaver Tyrkiet genoptager krigen mod kurderne På besøg hos kurderne Appel om international handling Situationen i Palæstina og vores opgaver En fælles-arabisk liste, som kan ændre spillet Modstanden er også en kvindekamp Jødisk sharia Kobanê, Rojava og krigene i Irak og Syrien Læren fra Gaza Er Islamisk Stat lig med islam? Situationen i Mellemøsten og vores opgaver Fjern PKK fra terrorlisten Fortsat solidaritet og kamp mod zionismen Solidaritet med Palæstina Gør noget nu! Et nødråb fra det civile samfund i Gaza Boykot Israel nu! Militarisering, militær intervention og manglen på strategi Fem spørgsmål til Michel Warschawski Historisk fælleserklæring fra palæstinensere og israelere Perspektiver for Palæstina Angrebet på Gaza-flotillen: Stop straffrihed for Israels forbrydelser! Den iranske protestbevægelse kan påvirke hele regionen Ja til Boykot! - et svar til Uri Avnery Diktaturets dilemma »Israel bør dømmes for krigsforbrydelser« Våbenhvile for ikke at skade Israels forhold til Obama Brug for et alternativ til Hamas og Fatah Bag krisen i Gaza Ariel Sharons sidste sejr

TILMELD SI NYHEDSBREV

læs mere om: Mellemøsten

15.06.13 | al-Akhbar

Tip en ven      |    Print  

Palæstina: Massegrave af palæstinensere dræbt i 1948

Seks massegravpladser tilbage fra den palæstinensiske opstand fra 1936 og fra Nakba'en i 1948 er blevet opdaget i nærheden af kirkegården i Jaffa.

Det reporterede al-Aqsa-stiftelsen for Kulturarvslegater i onsdags (30. maj, red.), da der blev afdækket i hundredevis af lig af palæstinensere, der var blevet dræbt af zionistiske styrker.

Under stiftelsens reparations- og vedligeholdelsesarbejde på Kazkhana-begravelsespladsen, opdagede vi massegravene.... der indeholdt hundreder af skeletter og andre menneskerester fra oprørere, martyrer og civile, som omkom under Nakba'en, siger Sheikh Mohammed Najem, leder af den Islamiske Bevægelse i Jaffa, i rapporten.

Stiftelsen har påvist, at fundene stammer tilbage fra ofre, der blev dræbt i 1948-krigen, enten ved bombardementer og granatangreb fra omkringliggende bebyggelsert eller fra snigskytter placeret omking byen, ifølge rapporten. Kazkhana-begavelspladsen har dermed afsløret det historiske faktum, som Israel har prøvet at skjule og udviske i mere end 65 år, om de massakrer, som de zionistiske bander forøvede under den palæstinensiske Nakba i 1948, konkluderer rapporten.

Disse massegrave har udryddet enhver tvivl om sandheden af de mundtlige historier, som er blevet indsamlet af historikere fra de mennesker, der gennemlevede Nakba'en i 1948 og dele af krigen, og som dokumenterede massakren i Jaffa og dens forstæder, tilføjer rapporten.

I nogle af de optegnede historier dokumenterer øjnevidner dynger af lig spredt rundt i alle nabolag i Jaffa, hvor de blev begravet i massegrave som følge af tidens voldelige forhold.

Rapporten gengiver en øjenvidneberetning, der forklarer, hvordan beboerne i Jaffa blev tvunget til at flytte lig til begravelsespladsen og begrave dem i massegrave, da byen var under kraftig bombardement af de zionistiske styrker.

Stiftelsen vil fortsætte med at udføre forskning og lave videnskabelige undersøgelser af fundene... for at bringe det budskab til hele verden, at Israel er grundlagt på det palæstinensiske folks kranier, siger Abed al-Majid Ighbariya, leder af Stiftelsens arkiver over helige steder.

Nakba'en eller "katastrofen" refererer til den zionistiske ekpropriation og massefordrivelse af palæstinensere fra deres hjemland.

Bragt i den engelsksprogede libanesiske webavis alakhbar torsdag den 30. maj 2013. Oversat af Martin Mørch. 

Tip en ven      |    Print  

SAP'S KOMMENTAR - UGE 33

Intet pusterum til Lunde Larsen - For en skånsom og dedikeret hav- og fiskeripolitik

Den nyeste tumult i regeringen, efter at Karen Ellemann har måttet overtage fiskerimisteriet, og udenrigsministeriet fiskeristyrelsen, fra Esben Lunde Larsen, er udtryk for en virkelig skandale. Siden det i dølgsmål lykkedes den daværende VK-regering at privatisere den danske fiskebestand i 2007, har en systematisk privatisering af havet været på dagsordenen. Men privateje og profit er i direkte konflikt med den mest effektive og omsorgsfulde håndtering af vores fælles hav. Læs hele kommentaren >>

Iglesias genvalgt på Podemos-kongres

Den spanske venstrefløjs-bevægelse Podemos har afholdt sin anden kongres efter heftige interne uoverensstemmelser og skuffelsen fra det seneste parlamentsvalg. Dave Kellaway fra det britiske Socialist Resistance kommenterer kongressens resultater.

Frankrig efter regionalvalget

Pierre Rousset og Francois, begge fremtrædende ledere af det franske Nye Antikapitalistiske Parti (NPA) tegner et dystert billede af situationen i Frankrig, hvor Front National fik det bedste valgresultat nogensinde, næsten 7 millioner stemmer. Samtidig har nedgangen i kampe og mobiliseringer ændret styrkeforholdene og svækket den yderste venstrefløj, som fik et elendigt valgresultat. Det er afslutningen på en politisk cyklus, skriver de i International Viewpoint.

PKKs ideologiske udvikling

Fra stalinistisk larve til libertær sommerfugl? Er det et udtryk for den ideologiske ændring, som er foregået hos PKK under Öcalans ledelse? Alex de Jong prøver at svare i en længere analyse af den kurdiske frihedsbevægelses historie frem til i dag.

Flest i fængsel

USA har flere mennesker i fængel end noget andet land. Som historien har vist, har venstrefløjen altid spillet en afgørende rolle, når det er lykkedes at vinde en sejr i kampen mod uretfærdighederne i retssystemet. Nu er det tid til at tage denne kamp igen, skriver Heather Ann Thompson i tidsskriftet Against the Current (USA).

Strejke blandt arbejderne i theplantagerne i Vestbengalen

En sammenslutning 23 fagforeninger i Teral, Dooars og Darjeeling havde succes med at strejke for at få hævet minimumlønnen.