RELATEREDE ARTIKLER

Hjælp vores kammerater i den værste flygtningekrise i nyere tid Baba Jan for Højesteret Alternative nyheder fra Indien og Kashmir Kammerat Ruben er død Smædekampagne mod Baba Jan og hans parti Med rigsretsdommen mod Park Geun-hye har ”stearinlys”-bevægelsen vundet en vigtig sejr Verdens største generalstrejke Baba Jan og hans kammerater dømt til 40 år i fængsel Filippinernes nye stærke mand Fanget i Kinas klapjagt på faglige aktivister Nationalisme og krigsmageri vandt valget Fra lokomotiv til bremsevogn "Jeg er marxist" Anti-terrordomstolene terroriserer arbejdere, fagforeningsledere og aktivister i sociale bevægelser Hvorfor regeringen ikke stopper højrefløjens sabotage Hayian-Yolanda: Klimaets budbringer 40.000 demonstrerer mod atomkraft i Tokyo Modstanden på Taksim Optøjer og politivold i Tyrkiet Støt asiatiske kammeraters regionale samarbejde En højreorienteret sejr Sabelraslen eller trussel mod mange millioner? Den tabte krig Det 21. århundredes socialisme i Pakistan? Stop de territoriale konflikters onde cirkel Høj bølgegang i den indonesiske arbejderbevægelse Baba Jan løsladt Arbejderkampe angriber elitens magt Terroranklage mod aktivister Den filippinske stat i stormens øje Fjerde Internationale går stærkt frem i Asien Update: Socialister frigivet Et år efter katastrofen på Fukushima atomkraftværket International aktionsdag mod atomkraft Hvilke nye vinde blæser i Burma? Sociale bevægelser i Mindanao har brug for hjælp efter stormen Venstrefløjen og de sociale bevægelser kæmper i Bangladesh Et slag mod Pakistans fagbevægelse Brutal undertrykkelse i det nordlige Pakistan Jaitapur: en ny nuklear tåbelighed Appel om solidaritet med malaysiske socialister Hævnfølelsen stopper ikke med Osamas død Økonomisk solidaritet med ofrene og de evakuerede fra jordskælvet, tsunamien og atomkatastrofen i Japan Katastrofen i Japan og dens konsekvenser Erfaringer fra Labour Party Pakistan Ikke med godgørenhed alene Stræben efter sindsro i en krigshærget region Den internationale situation sommeren 2010 Det ødelagte Pakistan venter på hjælp Hjælp "Labour Relief Campaign" med at hjælpe folk i Pakistan Ny fase i klassekampen Alcatel på oprørt hav Militære operationer styrker fundamentalisterne Fra valgfiasko til eskalerende krig Bryd tavsheden om krigen Militæret holder hånden over Taliban Socialistisk revolution, kapitalistisk genopretning Støt kampen mod Taleban og det pakistanske militær Den religiøse fundamentalisme, militæret – og befolkningen De første ni måneder med Pakistan Peoples Party Indiens ledere bør søge i egen baghave Den nye kinesiske kapitalisme Den gode krigs blændværk Afvis imperialistisk indgriben i Georgien! En besejret diktator

TILMELD SI NYHEDSBREV

læs mere om: Asien

05.10.14 | Left21

Tip en ven      |    Print  

Fordøm volden: Støt Hong Kong-borgernes kamp for frie valg

Hong Kongs regeringsleder kræver ro og orden fra mandag morgen, efter voldelige kampe natten til søndag. Demonstranter anklager regeringen for at indsætte gangstere som provokatører.

Udtalelse udsendt 3. oktober af venstrefløjsbevægelsen Left21 i Hong Kong:

Elev- og studenterbevægelsens undervisnings-boykot i kampen for ægte frie valg begyndte den 22. september og udviklede sig til en massiv besæt-bevægelse om aftenen den 26. september. Regeringens og politiets forsøg på at rydde demonstrationen den 28. september fremprovokerede kun en ny bølge af spontane besættelser mange steder.

Om aftenen den 2. oktober reagerede Hong Kongs regering så på Besæt-bevægelsen og på Studenterbevægelsens åbne brev ved at sende regeringens førstesekretær Carrie Lam til at mødes med studenterbevægelsen. Det er den første indrømmelse fra regeringen, siden besæt-bevægelsen startede, og den skyldes især vreden blandt Hongs Kongs borgere over politiets tidligere voldelige rydning.

I mellemtiden begyndte folk fra Hong Kong at besætte pladser i nærheden af regeringsbygningen. Den folkelige protest har helt åbenlyst betydet, at de myndigheder, som ønsker at undertrykke bevægelsen med vold, er blevet tvunget ind i en langstrakt kamp. Selv om vi ikke har store forventninger til forhandlinger med regeringen, så viser dette fremskridt, at vores anstrengelser de sidste 11 dage ikke har været forgæves.

Imidlertid er regeringen langt fra seriøs i forhandlinger med folket. I dag er den fredelige Besæt-bevægelse blevet alvorligt truet af hooligans med ødelæggelser på de besatte pladser og fysisk vold mod deltagerne, mens regeringen og politiet vendte det blinde øje til dette kaos.

Dette er uacceptabelt og må fordømmes på det kraftigste. Efter de voldelige sammenstød i de besatte områder, aflyste studenterbevægelsen fortsatte forhandlinger med regeringen. Myndighederne formåede at undertrykke folk med politiets legitime magt og med store pengebeløb, mens vi kun råder over vores kroppe og vores solidaritet. Vi har brug for flere folk, der kommer og deltager i Besæt-bevægelsen, så vi kan tvinge regeringen til at stoppe undertrykkelsen og sikre frie valg.

Hermed opfordrer vi regeringen til at:
1. Stoppe alle forsøg på at undertrykke Besæt-bevægelsen, fx ved illegitim politivold og indsættelse af andre sociale grupper for at provokere besættergrupperne med vold.
2. Holde premierminister Leung Chun-ying ansvarlig for den voldelige rydning og tvinge ham til at træde tilbage.
3. Trække den Nationale Folkekongres’ resolution om politisk reform tilbage. [Den kinesiske Folkekongres besluttede 31. august, at kandidater til valget af regeringsleder i Hong Kong i 2017 skal godkendes af en 1200 personers nomineringskomite under Beijings kontrol, red]
4. Indføre ægte frie valg med civile nomineringer og afskaffelse af systemet med funktionsbestemte mandater [30 af Hong Kongs 70 pladser i parlamentet er reserveret forskellige erhvervsbrancher, red]
5. Droppe alle politiske forfølgelser

Vi opfordrer også alle vores venner i Hong Kong til at
1. Fortsætte med at deltage i Besæt-bevægelsen og presse regeringen med civil ulydighed i kampen for ægte frie valg.
2. Overbevise så mange som muligt i dit lokalområde om at bakke op om den demokratiske bevægelse, for at styrke det folkelige pres for frie valg og Leung Chun-yings afgang.

Udtalelse er udsendt 3. oktober af venstrefløjsbevægelsen Left21 i Hong Kong
Og oversat fra New Politics af Nina Skov.

Besæt Central-bevægelsens hjemmeside

Tip en ven      |    Print  

SAP'S KOMMENTAR - UGE 33

Intet pusterum til Lunde Larsen - For en skånsom og dedikeret hav- og fiskeripolitik

Den nyeste tumult i regeringen, efter at Karen Ellemann har måttet overtage fiskerimisteriet, og udenrigsministeriet fiskeristyrelsen, fra Esben Lunde Larsen, er udtryk for en virkelig skandale. Siden det i dølgsmål lykkedes den daværende VK-regering at privatisere den danske fiskebestand i 2007, har en systematisk privatisering af havet været på dagsordenen. Men privateje og profit er i direkte konflikt med den mest effektive og omsorgsfulde håndtering af vores fælles hav. Læs hele kommentaren >>

Iglesias genvalgt på Podemos-kongres

Den spanske venstrefløjs-bevægelse Podemos har afholdt sin anden kongres efter heftige interne uoverensstemmelser og skuffelsen fra det seneste parlamentsvalg. Dave Kellaway fra det britiske Socialist Resistance kommenterer kongressens resultater.

Frankrig efter regionalvalget

Pierre Rousset og Francois, begge fremtrædende ledere af det franske Nye Antikapitalistiske Parti (NPA) tegner et dystert billede af situationen i Frankrig, hvor Front National fik det bedste valgresultat nogensinde, næsten 7 millioner stemmer. Samtidig har nedgangen i kampe og mobiliseringer ændret styrkeforholdene og svækket den yderste venstrefløj, som fik et elendigt valgresultat. Det er afslutningen på en politisk cyklus, skriver de i International Viewpoint.

PKKs ideologiske udvikling

Fra stalinistisk larve til libertær sommerfugl? Er det et udtryk for den ideologiske ændring, som er foregået hos PKK under Öcalans ledelse? Alex de Jong prøver at svare i en længere analyse af den kurdiske frihedsbevægelses historie frem til i dag.

Flest i fængsel

USA har flere mennesker i fængel end noget andet land. Som historien har vist, har venstrefløjen altid spillet en afgørende rolle, når det er lykkedes at vinde en sejr i kampen mod uretfærdighederne i retssystemet. Nu er det tid til at tage denne kamp igen, skriver Heather Ann Thompson i tidsskriftet Against the Current (USA).

Strejke blandt arbejderne i theplantagerne i Vestbengalen

En sammenslutning 23 fagforeninger i Teral, Dooars og Darjeeling havde succes med at strejke for at få hævet minimumlønnen.