RELATEREDE ARTIKLER

En trussel mod det gamle establishment Føderalisme kan være en mulighed, men inklusion er en nødvendighed Lad os opbygge en demokratisk front og føre klassepolitik imod militærets og Erdoğans kup AKP-regeringens permanente krig mod kvinder Udfordringen fra ”I Stinker” Støt det kurdiske folks kamp for at leve i frihed og værdighed Arbejderprotester og statslig undertrykkelse i Iran Terroren fra Islamisk Stat, undtagelsestilstanden i Frankrig og vores opgaver Tyrkiet genoptager krigen mod kurderne På besøg hos kurderne Situationen i Palæstina og vores opgaver En fælles-arabisk liste, som kan ændre spillet Modstanden er også en kvindekamp Jødisk sharia Kobanê, Rojava og krigene i Irak og Syrien Læren fra Gaza Er Islamisk Stat lig med islam? Situationen i Mellemøsten og vores opgaver Fjern PKK fra terrorlisten Fortsat solidaritet og kamp mod zionismen Solidaritet med Palæstina Gør noget nu! Et nødråb fra det civile samfund i Gaza Massegrave af palæstinensere dræbt i 1948 Boykot Israel nu! Militarisering, militær intervention og manglen på strategi Fem spørgsmål til Michel Warschawski Historisk fælleserklæring fra palæstinensere og israelere Perspektiver for Palæstina Angrebet på Gaza-flotillen: Stop straffrihed for Israels forbrydelser! Den iranske protestbevægelse kan påvirke hele regionen Ja til Boykot! - et svar til Uri Avnery Diktaturets dilemma »Israel bør dømmes for krigsforbrydelser« Våbenhvile for ikke at skade Israels forhold til Obama Brug for et alternativ til Hamas og Fatah Bag krisen i Gaza Ariel Sharons sidste sejr

TILMELD SI NYHEDSBREV

læs mere om: Mellemøsten

19.09.15 | HDP

Tip en ven      |    Print  

Tyrkiet: Appel om international handling

Det pro-kurdiske parti er udsat for chikane og voldelige angreb i opløbet til det kommende valg. Partiet opfordrer til international aktion!

Tyrkiet er med stadig hastigere skridt på vej imod en borgerkrig. Politisk vold, anført af den midlertidige AKP-regering, er taget voldsomt til efter valget 7. juni. Freds- og forhandlingsprocessen mellem PKK og den tyrkiske stat er gået i stå, og krigen er begyndt igen.

Inden for den seneste måned har der været alvorlige sammenstød i mange kurdiske byer som f.eks. Silopi, Semdimli, Yüksekova og Cizre, hvor civilbefolkningen er blevet angrebet af bevæbnede enheder. Snesevis af civile, guerillaer og medlemmer af de statslige sikkerhedsstyrker er døde i de efterfølgende sammenstød. Siden 24. juli har den midlertidige AKP-regering ikke angrebet IS, som den ellers påstår, hvorimod man har angrebet Qandil-bjergene på den kurdiske regionalregerings territorium, såvel som kurdiske demokratiske kræfter, demokratisk politisk aktivitet, civile, kvinder, og oppositionen i Tyrkiet som helhed.

Den tyrkiske stat og den midlertidige AKP-regering foretager alle former for undertrykkelse som f.eks. forbud mod ind- og udrejse fra kurdiske byer, der udsættes for militære operationer såsom afbrydelse af al kommunikation, herunder telefon- og internetforbindelser, stærke begrænsninger i bevægelsesfriheden for journalister og observatører for at forhindre sandheden om, hvad der foregår, i at nå frem til offentligheden, både nationalt og internationalt.

Der har været udgangsforbud i Cizre-provinsen siden sidste uge, hvor 21 civile blev dræbt. Cizre-provinsen har været under belejring i dagevis, med alvorlig mangel på mad og vand, samt problemer med adgang til basal lægehjælp, behandling af de sårede, og begravelse af dem der blev dræbt af statslige sikkerhedsstyrker. Medlemmer af parlamentet og repræsentanter for organisationer fra civilsamfundet har givet udtryk for dyb frygt for en massakre på civile i Cizre.

I denne yderst voldelige situation har HDP også været under angreb fra AKP-talsmænd og massemedier, der også er talerør for AKP. Næsten hver dag er vores partifunktionærer og især vores lokalformænd skydeskive for disse ´nationalistiske og patriotiske´ mennesker. Mange meldinger og erklæringer fra AKP-funktionærer har været varsler om en krig imod HDP. I forbindelse med denne voldelige undertrykkelse fra AKPs side er mange af vores bygninger i adskillige byer blevet angrebet af folk med tilknytning til racistiske og fascistiske grupper. Den 8. september angreb de vores hovedkvarter i Ankara og satte ild til bygningen. Det var især vores arkiver og interne partipapirer, der blev gået løs på. Der var ikke nogen der kom noget til under angrebet, men vores hovedkvarter er nu blevet svært beskadiget og kan ikke benyttes.

Indtil nu er mere end 128 partibygninger over hele landet blevet angrebet. Det skal også med, at politiet og de statslige sikkerhedsstyrker ikke har gjort noget for at forhindre angrebene. Vi vil endnu en gang understrege, at HDP ikke er en del af denne voldelige, krigsorienterede måde at føre politik på. HDP har ikke deltaget i nogen beslutningsproces om krigen. Vi prøver tværtimod at lægge pres på både PKK og den tyrkiske stat for at afslutte den væbnede konflikt. Det må slås fast, at det er AKP, der insisterer på krigspolitikken, og som bruger anti-demokratiske metoder over hele landet.

På trods af disse ildevarslende omstændigheder, så opfordrer vi alle internationale fællesskaber, organisationer der repræsenterer civilsamfundet, og de internationale medier til solidaritet og støtte for at tilvejebringe en øjeblikkelig våbenhvile og at påbegynde fredsforhandlinger. Vi opfordrer også så indtrængende som muligt til handling imod den tiltagende statslige vold, overgrebene på menneskerettigheder og de anti-demokratiske metoder i kurdiske byer, og også i byer i landets vestlige regioner. Vi har nu mere end nogensinde brug for støtte fra den internationale offentlighed for at gøre en varig fred i Mellemøsten, Tyrkiet og Kurdistan til virkelighed. I denne sammenhæng inviterer vi alle vore venner, politiske partier, foreninger, netværk, organisationer fra civilsamfundet og alle fredselskende kræfter til at stå sammen i solidaritet med os. Vi opfordrer alle internationale kræfter og institutioner til at tage konkrete skridt imod den tyrkiske stats voldelige, anti-demokratiske handlinger imod dets eget folk og borgere.

11. september 2015, International Kommission i HDP (Folkets Demokratiske Parti)

Protester kan sendes til den tyrkiske ambassade i København: embassy.copenhagen@mfa.gov.tr

Tip en ven      |    Print  

SAP'S KOMMENTAR - UGE 33

Intet pusterum til Lunde Larsen - For en skånsom og dedikeret hav- og fiskeripolitik

Den nyeste tumult i regeringen, efter at Karen Ellemann har måttet overtage fiskerimisteriet, og udenrigsministeriet fiskeristyrelsen, fra Esben Lunde Larsen, er udtryk for en virkelig skandale. Siden det i dølgsmål lykkedes den daværende VK-regering at privatisere den danske fiskebestand i 2007, har en systematisk privatisering af havet været på dagsordenen. Men privateje og profit er i direkte konflikt med den mest effektive og omsorgsfulde håndtering af vores fælles hav. Læs hele kommentaren >>

Iglesias genvalgt på Podemos-kongres

Den spanske venstrefløjs-bevægelse Podemos har afholdt sin anden kongres efter heftige interne uoverensstemmelser og skuffelsen fra det seneste parlamentsvalg. Dave Kellaway fra det britiske Socialist Resistance kommenterer kongressens resultater.

Frankrig efter regionalvalget

Pierre Rousset og Francois, begge fremtrædende ledere af det franske Nye Antikapitalistiske Parti (NPA) tegner et dystert billede af situationen i Frankrig, hvor Front National fik det bedste valgresultat nogensinde, næsten 7 millioner stemmer. Samtidig har nedgangen i kampe og mobiliseringer ændret styrkeforholdene og svækket den yderste venstrefløj, som fik et elendigt valgresultat. Det er afslutningen på en politisk cyklus, skriver de i International Viewpoint.

PKKs ideologiske udvikling

Fra stalinistisk larve til libertær sommerfugl? Er det et udtryk for den ideologiske ændring, som er foregået hos PKK under Öcalans ledelse? Alex de Jong prøver at svare i en længere analyse af den kurdiske frihedsbevægelses historie frem til i dag.

Flest i fængsel

USA har flere mennesker i fængel end noget andet land. Som historien har vist, har venstrefløjen altid spillet en afgørende rolle, når det er lykkedes at vinde en sejr i kampen mod uretfærdighederne i retssystemet. Nu er det tid til at tage denne kamp igen, skriver Heather Ann Thompson i tidsskriftet Against the Current (USA).

Strejke blandt arbejderne i theplantagerne i Vestbengalen

En sammenslutning 23 fagforeninger i Teral, Dooars og Darjeeling havde succes med at strejke for at få hævet minimumlønnen.