RELATEREDE ARTIKLER

Hjælp vores kammerater i den værste flygtningekrise i nyere tid Baba Jan for Højesteret Alternative nyheder fra Indien og Kashmir Kammerat Ruben er død Med rigsretsdommen mod Park Geun-hye har ”stearinlys”-bevægelsen vundet en vigtig sejr Verdens største generalstrejke Baba Jan og hans kammerater dømt til 40 år i fængsel Filippinernes nye stærke mand Fanget i Kinas klapjagt på faglige aktivister Nationalisme og krigsmageri vandt valget Fra lokomotiv til bremsevogn "Jeg er marxist" Anti-terrordomstolene terroriserer arbejdere, fagforeningsledere og aktivister i sociale bevægelser Støt Hong Kong-borgernes kamp for frie valg Hvorfor regeringen ikke stopper højrefløjens sabotage Hayian-Yolanda: Klimaets budbringer 40.000 demonstrerer mod atomkraft i Tokyo Modstanden på Taksim Optøjer og politivold i Tyrkiet Støt asiatiske kammeraters regionale samarbejde En højreorienteret sejr Sabelraslen eller trussel mod mange millioner? Den tabte krig Det 21. århundredes socialisme i Pakistan? Stop de territoriale konflikters onde cirkel Høj bølgegang i den indonesiske arbejderbevægelse Baba Jan løsladt Arbejderkampe angriber elitens magt Terroranklage mod aktivister Den filippinske stat i stormens øje Fjerde Internationale går stærkt frem i Asien Update: Socialister frigivet Et år efter katastrofen på Fukushima atomkraftværket International aktionsdag mod atomkraft Hvilke nye vinde blæser i Burma? Sociale bevægelser i Mindanao har brug for hjælp efter stormen Venstrefløjen og de sociale bevægelser kæmper i Bangladesh Et slag mod Pakistans fagbevægelse Brutal undertrykkelse i det nordlige Pakistan Jaitapur: en ny nuklear tåbelighed Appel om solidaritet med malaysiske socialister Hævnfølelsen stopper ikke med Osamas død Økonomisk solidaritet med ofrene og de evakuerede fra jordskælvet, tsunamien og atomkatastrofen i Japan Katastrofen i Japan og dens konsekvenser Erfaringer fra Labour Party Pakistan Ikke med godgørenhed alene Stræben efter sindsro i en krigshærget region Den internationale situation sommeren 2010 Det ødelagte Pakistan venter på hjælp Hjælp "Labour Relief Campaign" med at hjælpe folk i Pakistan Ny fase i klassekampen Alcatel på oprørt hav Militære operationer styrker fundamentalisterne Fra valgfiasko til eskalerende krig Bryd tavsheden om krigen Militæret holder hånden over Taliban Socialistisk revolution, kapitalistisk genopretning Støt kampen mod Taleban og det pakistanske militær Den religiøse fundamentalisme, militæret – og befolkningen De første ni måneder med Pakistan Peoples Party Indiens ledere bør søge i egen baghave Den nye kinesiske kapitalisme Den gode krigs blændværk Afvis imperialistisk indgriben i Georgien! En besejret diktator

TILMELD SI NYHEDSBREV

læs mere om: Asien

01.04.17 | Farooq Tariq

Tip en ven      |    Print  

Pakistan: Smædekampagne mod Baba Jan og hans parti

Baba Jan, som er medlem af ledelsen i Awami Workers Party og nu afsoner en livstidsdom, blev fremstillet i underretten i Hunza, Pakistan, onsdag den 8. marts 2017.

Mens denne stolte bjergenes søn er indespærret i fængsel for at forsvare folket og arbejderklassen i Pakistan, har nogle af imperialismens og neo-kolonialismens håndlangere og visse elementer i de religiøse miljøer atter engang rejst en kampagne mod Baba Jan og hans parti.

For nylig beskyldte en forhenværende officer, i en højst politiseret tale i et medborgerhus, hvor han skulle have givet tips om sikkerhed, Baba Jan og AWP for at "modtage midler fra udlandet, med det formål at sabotere CPEC" [en række projekter, som skal forbedre transporten mellem Kina og pakistan, o.a.]. I de sidste par år er religiøse institutioner blevet politisk misbrugt mod radikale politikere. I forbindelse med et suppleringsvalg sidste år inviterede disse religiøse institutioner Amin Hashwani, en forretningsmand fra Karachi, til Hunza, hvor han ved forskellige lejligheder kom med de samme grundløse beskyldninger. Da han blev mødt med stærke protester fra Hunzas unge og fra den lokale befolkning, blev han nødt til at afbryde besøget og forlade dalen.

AWP er et progressivt, sekulært og demokratisk parti, der kæmper for arbejdsklassens, bøndernes, lærernes, lægernes, ungdommens, de studerendes, kvindernes og de undertryktes rettigheder. Efter at være blevet frustrerede over partiets stigende popularitet kampe, har den internationale imperialismes brikker startet en smædekampagne mod partiet og dets ledelse. Vi fordømmer disse handlinger og advarer myndighederne og de religiøse institutioner om at stoppe disse grundløse kampagner mod AWP og Baba Jan. I en rapport om Gilgit-Baltistan [i det nordvestlige Pakistan, o.a.], udgivet i sidste uge, kritiserede Menneskerettighedskommissionen i Pakistan (HRCP) regeringen, ordensmagten og efterretningstjenesterne for "grasserende misbrug af anti-terrorlovgivningen (ATA) i Gilgit-Baltistan".

Rapporten beretter, at hundredvis af mennesker fortsat sidder fængslet efter ATA-lovene, og at lovene i stigende omfang bliver brugt til at undertrykke alle røster, der hæver sig for folkets rettigheder. HRCP bemærker, at misbruget er steget siden indførelsen af den Nationale Aktions Plan (NAP). Unge, særligt aktivister i AWP og andre nationalistiske organisationer, er blevet hårdest ramt af misbruget af ATA.

Ifølge HRCP-rapporten afsoner en af AWPs fremtrædende ledere i Gilgit-Baltistan, Baba Jan, 40 års fængsel sammen med 11 andre aktivister for at påpege den vanskelige situation for de mennesker, som blev fordrevet efter Attabad-katastrofen [Den 4. januar 2010 blokerede et enormt jordskred i Hunza Attabad-floden og førte til dannelsen af en sø, der truede landsbyerne i dalen. 20 mennesker blev dræbt, snesevis såret]. Den tidligere HRCP-formand kritiserede også chikanen af nationalistiske aktivister ved at stemple dem som "fjender af staten og udenlandske agenter" og sætte deres navne på den sorte liste.

Hun sagde, at vi støtter udvikling, men ikke på bekostning af de grundlæggende rettigheder, borgerrettigheder og miljøhensyn. Hun rådede regeringen til at være realistisk i stedet for at lovprise og skabe urealistiske forventninger om CPEC. "Tal bare CPEC op, men lad være med at gøre det til en "nationalsang", bemærkede hun. Befolkningen i GB har reelle bekymringer omkring megaprojektet, og om andres spørgsmål. De har ret til at protestere, men det betyder ikke, at de er imod projektet eller landet. "Vi behøver ikke noget patriotisme-stempel fra myndigheder eller regering," sagde hun.

Faroog Tariq er national talsperson og tidligere generalsekretær for Awami Workers Party, der blev dannet i 2012, som en sammenslutning af tre venstrefløjspartier. Artiklen er oversat fra International Viewpoint af Steen Andersen.

Mere baggrund om Baba Jan her: http://socinf.dk/side.php?id=1670

 

 

Tip en ven      |    Print  

SAP'S KOMMENTAR - UGE 33

Intet pusterum til Lunde Larsen - For en skånsom og dedikeret hav- og fiskeripolitik

Den nyeste tumult i regeringen, efter at Karen Ellemann har måttet overtage fiskerimisteriet, og udenrigsministeriet fiskeristyrelsen, fra Esben Lunde Larsen, er udtryk for en virkelig skandale. Siden det i dølgsmål lykkedes den daværende VK-regering at privatisere den danske fiskebestand i 2007, har en systematisk privatisering af havet været på dagsordenen. Men privateje og profit er i direkte konflikt med den mest effektive og omsorgsfulde håndtering af vores fælles hav. Læs hele kommentaren >>

Iglesias genvalgt på Podemos-kongres

Den spanske venstrefløjs-bevægelse Podemos har afholdt sin anden kongres efter heftige interne uoverensstemmelser og skuffelsen fra det seneste parlamentsvalg. Dave Kellaway fra det britiske Socialist Resistance kommenterer kongressens resultater.

Frankrig efter regionalvalget

Pierre Rousset og Francois, begge fremtrædende ledere af det franske Nye Antikapitalistiske Parti (NPA) tegner et dystert billede af situationen i Frankrig, hvor Front National fik det bedste valgresultat nogensinde, næsten 7 millioner stemmer. Samtidig har nedgangen i kampe og mobiliseringer ændret styrkeforholdene og svækket den yderste venstrefløj, som fik et elendigt valgresultat. Det er afslutningen på en politisk cyklus, skriver de i International Viewpoint.

PKKs ideologiske udvikling

Fra stalinistisk larve til libertær sommerfugl? Er det et udtryk for den ideologiske ændring, som er foregået hos PKK under Öcalans ledelse? Alex de Jong prøver at svare i en længere analyse af den kurdiske frihedsbevægelses historie frem til i dag.

Flest i fængsel

USA har flere mennesker i fængel end noget andet land. Som historien har vist, har venstrefløjen altid spillet en afgørende rolle, når det er lykkedes at vinde en sejr i kampen mod uretfærdighederne i retssystemet. Nu er det tid til at tage denne kamp igen, skriver Heather Ann Thompson i tidsskriftet Against the Current (USA).

Strejke blandt arbejderne i theplantagerne i Vestbengalen

En sammenslutning 23 fagforeninger i Teral, Dooars og Darjeeling havde succes med at strejke for at få hævet minimumlønnen.