RELATEREDE ARTIKLER

Hjælp vores kammerater i den værste flygtningekrise i nyere tid Baba Jan for Højesteret Kammerat Ruben er død Smædekampagne mod Baba Jan og hans parti Med rigsretsdommen mod Park Geun-hye har ”stearinlys”-bevægelsen vundet en vigtig sejr Verdens største generalstrejke Baba Jan og hans kammerater dømt til 40 år i fængsel Filippinernes nye stærke mand Fanget i Kinas klapjagt på faglige aktivister Nationalisme og krigsmageri vandt valget Fra lokomotiv til bremsevogn "Jeg er marxist" Anti-terrordomstolene terroriserer arbejdere, fagforeningsledere og aktivister i sociale bevægelser Støt Hong Kong-borgernes kamp for frie valg Hvorfor regeringen ikke stopper højrefløjens sabotage Hayian-Yolanda: Klimaets budbringer 40.000 demonstrerer mod atomkraft i Tokyo Modstanden på Taksim Optøjer og politivold i Tyrkiet Støt asiatiske kammeraters regionale samarbejde En højreorienteret sejr Sabelraslen eller trussel mod mange millioner? Den tabte krig Det 21. århundredes socialisme i Pakistan? Stop de territoriale konflikters onde cirkel Høj bølgegang i den indonesiske arbejderbevægelse Baba Jan løsladt Arbejderkampe angriber elitens magt Terroranklage mod aktivister Den filippinske stat i stormens øje Fjerde Internationale går stærkt frem i Asien Update: Socialister frigivet Et år efter katastrofen på Fukushima atomkraftværket International aktionsdag mod atomkraft Hvilke nye vinde blæser i Burma? Sociale bevægelser i Mindanao har brug for hjælp efter stormen Venstrefløjen og de sociale bevægelser kæmper i Bangladesh Et slag mod Pakistans fagbevægelse Brutal undertrykkelse i det nordlige Pakistan Jaitapur: en ny nuklear tåbelighed Appel om solidaritet med malaysiske socialister Hævnfølelsen stopper ikke med Osamas død Økonomisk solidaritet med ofrene og de evakuerede fra jordskælvet, tsunamien og atomkatastrofen i Japan Katastrofen i Japan og dens konsekvenser Erfaringer fra Labour Party Pakistan Ikke med godgørenhed alene Stræben efter sindsro i en krigshærget region Den internationale situation sommeren 2010 Det ødelagte Pakistan venter på hjælp Hjælp "Labour Relief Campaign" med at hjælpe folk i Pakistan Ny fase i klassekampen Alcatel på oprørt hav Militære operationer styrker fundamentalisterne Fra valgfiasko til eskalerende krig Bryd tavsheden om krigen Militæret holder hånden over Taliban Socialistisk revolution, kapitalistisk genopretning Støt kampen mod Taleban og det pakistanske militær Den religiøse fundamentalisme, militæret – og befolkningen De første ni måneder med Pakistan Peoples Party Indiens ledere bør søge i egen baghave Den nye kinesiske kapitalisme Den gode krigs blændværk Afvis imperialistisk indgriben i Georgien! En besejret diktator

TILMELD SI NYHEDSBREV

læs mere om: Asien

22.05.17 | John Graversgaard

Tip en ven      |    Print  

Læs countercurrents.org: Alternative nyheder fra Indien og Kashmir

Vi er hvad enten vi vil indrømme det eller ej, er vi underlagt eurocentriske forestillinger om verden. Vores medier her i Vesten følger den mindste bevægelse i Det Hvide Hus og opstiller fjendebilleder af, hvem som er de gode og onde. Det udgør en massiv påvirkning.

Men hvordan ser verden ud fra Indien, verdens anden mest folkerige stat med 1,3 mia. indbyggere?

Her kan man med fordel følge og abonnere på websiden countercurrents.org, som i 15 år har rapporteret om verdens og Indiens tilstand med udgangspunkt i Indien, hvor redaktøren Binu Mathew bor. Binu Mathew var for nylig i Danmark for at fortælle om sit arbejde, blandt andet om kampen for fred, konfliktløsning og løsninger på den globale krise, som truer vores planet og menneskets fremtid. Skribenter fra hele verden giver bidrag til Countercurrents (CC).

Countercurrents blev startet af Binu Matthew i forbindelse med massakrer i Gujarat i 2002, hvor over 1000 muslimer blev myrdet af fanatiske hinduer. På et tidspunkt, hvor den nuværende premierminister i Indien Narendra Modi var leder i delstaten Gujarat.

Countercurrents blev startet for at imødegå de voksende spændinger i Indien både religiøst og klassemæssigt. Men også for at bekæmpe de katastrofale konsekvenser af en globalisering, som har ødelagt livet for millioner og gjort de rige rigere og de fattige fattigere.

Countercurrents dækker de fleste globale konflikter og internationale begivenheder og har intensivt dækket Irak-krigen og angrebene på Gaza for at imødegå de massive løgne, som medierne har udbredt.

Countercurrents har særlig fokus på miljø og global opvarmning/klimaændringer med rapporter om verdens tilstand, men også med løsningsforslag. Vores planets ressourcer er ikke uendelige. Myten om uendelig vækst, som udbredes af nyliberalisterne, er i gang med at ødelægge vores planet, vores fælles livsgrundlag.

Gennem 14 år har Countercurrents udgivet over 25.000 artikler, nyheder og rapporter om verdens vigtigste sociale spørgsmål. En lang række kendte personer skriver jævnligt om verdens tilstand, og Countercurrents er en internationalt anerkendt kilde til alternativ information.

Lad os tage et par eksempler fra CC om emner, som ikke finder vej til vestlige medier

Kashmir
Situationen i Kashmir er tragisk, og Kashmir er et af verdens mest militariserede områder og under indisk militær besættelse. Der er voldsomme restriktioner på nyhedsformidling og kritik i Kashmir, og her er Countercurrents et åndehul, som bringer informationer om de folkelige bevægelser og den brutale undertrykkelse.

Den 28. april 2017 skrev CC, at mobilnettet og internettet blev lukket ned i Kashmir i en måned. En levende demonstration af, hvad magthaverne kan gøre, når oprør og protester bruger nettet, når man som i Kashmir er udelukket fra at bruge de traditionelle medier.

Mobil- og internet blev lukket ned 17. april, og myndighederne har lukket det i foreløbig en måned efter studenterprotester mod myndighederne. Myndighederne begrunder indgrebet med, at protesterne bliver spredt gennem de sociale medier.

Hvem har magten i Indien?
Mohammad Ashraf skriver i CC, at Indien er et kastesamfund, hvor det i praksis er Brahmin- og Bania- kasterne, som styrer og kontrollerer Indien.

Forfatteren Arundhati Roy har kaldt Indien for “An Upper Caste Hindu Corporate Republic”, og de nævnte kaster udgør kun ca. 6 procent af befolkningen. Da Indien blev selvstændig, var den politiske leder en Brahmin (Jawaharlal Nehru), og hans mentor var en Bania (Mahatma Gandhi).

Men i 2009 var de fleste stater under ledelse af Shudras, bondekasten, og kun Vestbengalen var under ledelse af en Brahmin. Shudras udgør mere end 50 procent af befolkningen. Men selv om Shudras kontrollerer politisk, så kontrolleres Indiens rygrad, økonomien, fuldt ud af Brahmins og Banias.

De store koncerner, banker, flyselskaber, stålkoncerner, cementkoncerner, bilindustri og IT-firmaer styres af Brahmins og Banias

Medierne er under næsten fuld kontrol af Banias. Hele Indiens økonomi ejes og kontrolleres af to kaster. Brahmins med deres monopol på uddannelse og Banias med deres handelsforbindelser er blevet dominerende. Med kapitalens monopoldannelse har det været svært for andre kaster at følge med.

Hvordan kan denne lille minoritet kontrollere et så enormt land med millioner af fattige, uden der sker et massivt oprør? Mohammad Ashraf mener, at den nuværende udvikling, hvor en styrket hindu-nationalisme (Hindutva) bruger religion til at erklære Indien for en hindu-nation (Hindu Rashtra) giver svaret.

Samt at Karl Marx´ udsagn om, at ”religionen er de fattiges opium” passer godt. Religionen bruges i praksis af de rige til at holde de mange millioner af fattige nede! Men hvor længe kan dette bedrag fortsætte? En dag vil de fattige kræve deres rettigheder. Denne udvikling er allerede begyndt, siger Mohammad Ashraf.

Kilder:

www.countercurrents.org

Internet Service Officially Banned In Kashmir For One Month, Mir Suhail. www.countercurrents.org/2017/04/28/internet-service-officially-banned-in-kashmir-for-one-month/

Who runs India? Mohammad Ashraf.
www.countercurrents.org/2017/04/28/who-runs-india/

Tip en ven      |    Print  

SAP'S KOMMENTAR - UGE 33

Intet pusterum til Lunde Larsen - For en skånsom og dedikeret hav- og fiskeripolitik

Den nyeste tumult i regeringen, efter at Karen Ellemann har måttet overtage fiskerimisteriet, og udenrigsministeriet fiskeristyrelsen, fra Esben Lunde Larsen, er udtryk for en virkelig skandale. Siden det i dølgsmål lykkedes den daværende VK-regering at privatisere den danske fiskebestand i 2007, har en systematisk privatisering af havet været på dagsordenen. Men privateje og profit er i direkte konflikt med den mest effektive og omsorgsfulde håndtering af vores fælles hav. Læs hele kommentaren >>

Iglesias genvalgt på Podemos-kongres

Den spanske venstrefløjs-bevægelse Podemos har afholdt sin anden kongres efter heftige interne uoverensstemmelser og skuffelsen fra det seneste parlamentsvalg. Dave Kellaway fra det britiske Socialist Resistance kommenterer kongressens resultater.

Frankrig efter regionalvalget

Pierre Rousset og Francois, begge fremtrædende ledere af det franske Nye Antikapitalistiske Parti (NPA) tegner et dystert billede af situationen i Frankrig, hvor Front National fik det bedste valgresultat nogensinde, næsten 7 millioner stemmer. Samtidig har nedgangen i kampe og mobiliseringer ændret styrkeforholdene og svækket den yderste venstrefløj, som fik et elendigt valgresultat. Det er afslutningen på en politisk cyklus, skriver de i International Viewpoint.

PKKs ideologiske udvikling

Fra stalinistisk larve til libertær sommerfugl? Er det et udtryk for den ideologiske ændring, som er foregået hos PKK under Öcalans ledelse? Alex de Jong prøver at svare i en længere analyse af den kurdiske frihedsbevægelses historie frem til i dag.

Flest i fængsel

USA har flere mennesker i fængel end noget andet land. Som historien har vist, har venstrefløjen altid spillet en afgørende rolle, når det er lykkedes at vinde en sejr i kampen mod uretfærdighederne i retssystemet. Nu er det tid til at tage denne kamp igen, skriver Heather Ann Thompson i tidsskriftet Against the Current (USA).

Strejke blandt arbejderne i theplantagerne i Vestbengalen

En sammenslutning 23 fagforeninger i Teral, Dooars og Darjeeling havde succes med at strejke for at få hævet minimumlønnen.