27.06.17 | Appel

Tip en ven       |     Print  

Filippinerne: Hjælp vores kammerater i den værste flygtningekrise i nyere tid

Hundredtusinder af civile er drevet på flugt i krig mellem reaktionære islamister og den filippinske regeringshær. Vores kammerater i Filippinerne har brug for din hjælp.

Kamphandlingerne i Marawi City i det sydlige Filippinerne har nu stået på i over en måned. Vores kammerater vurderer antallet af internt fordrevne civile til omkring 350.000 - størstedelen af dem har søgt tilflugt i den nærliggende provinsby Iligan.

Ngo´er og nødhjælpsarbejdere arbejder på højtryk for at skaffe husly, mad, vand, sanitære forhold, medicin og psykologisk hjælp til de hundredetusinder af civile, der har måttet flygte fra deres hjem, mens militante reaktionære islamister og den filippinske regeringshær med støtte fra USA forvandlede Marawi City til en af de værste krigsskuepladser i landets nyere historie.

Der foregår fortsat kamphandlinger i Marawi City, og selv når det bliver sikkert at vende tilbage, vil der ikke være meget at vende tilbage til. Luftbombardementer har jævnet store dele af byen med jorden, og jihadister fra de reaktionære grupper Maute og Abu Sayyaf har ødelagt andre dele af byens infrastruktur. Nogle tusinde civile er fortsat fanget i Marawi City og er ved at løbe tør for mad og vand.

Arbejdet med at tage hånd om de mange flygtninge og senere at genopbygge Marawi City kommer til at tage mange måneder. Vores kammerater i Filippinerne har det som en af deres hovedprioriteter. Men de mangler ressourcer til at løfte denne kæmpe opgave.

Støt deres indsats ved at indsætte et beløb på konto: 1551 - 2214717. Det vil blive sendt videre via Europe Solidaire Sans Frontieres.


Læs mere om krisen:
http://www.internationalviewpoint.org/spip.php?article5033
http://www.europe-solidaire.org/spip.php?article41299
http://www.europe-solidaire.org/spip.php?article41389

https://www.information.dk/udland/2017/06/duterte-bruger-undtagelsestilstand-undskyldning-brutalitet

Tip en ven       |     Print  

Ingen kommentarer endnu...

Skriv kommentar

For at undgå misbrug skal du nedenfor i feltet "Kodeord" indtaste: O8dfb5
Kodeord:
Navn:
E-mail:
Overskrift:

Socialistisk Arbejderpolitik - Studiestræde 24, o.g. 1.sal - 1455 København K - (+45) 3333 7948 - sap@sap-fi.dk