RELATEREDE ARTIKLER

Nyt venstrefløjsmedie MODKRAFT lukket Din fjendes fjende er ikke din ven! Lille aktivistisk forlag ekspanderer Nyt venstrefløjs-magasin på vej Progressiv Mediemesse 2011 Meningsmåling - eller politiske mål Socialistisk politik under en ny regering? Venstrefløjens alternativ skal ikke kun handle om ”mere velfærd”. Enhedslisten, klimakampen og antikapitalismen Enhedslistens politiske rolle Var PET-oplysninger årsag til attentat? Kommissionen der brugte 10 år Hvad er Kodeordet? Fortsæt udviklingen af SUF Programtekster fra SAP bliver digitaliseret Hvad er forskellen? HB-medlem forlader SF Tyske lærere siger nej! Strejken på Danfoss Status nu og kampen herfra Blokade mod underbetaling Nu også protester i Danmark den 13.-14 marts Udfordringen fra den gule fag-forretning Kage i cup’en og flammer i Joes juice Vi tog skraldet CSC-strejken slut efter dom i Arbejdsretten En sag for hele fagbevægelsen Amerikanske fagforeninger slår igen Fagforeningsfolk vil stille krav til en rød regering Eventyret i Odense Kampen for holdbare industriarbejdspladser Postarbejdere kommer til at betale for privatisering 19.000 bygningsarbejdere i strejke "Når amerikanske arbejdere bliver ramt, står I næst i rækken i Europa" OK 2010 - midt i en krisetid Tæt løb om formandsposten Norsk fagforening organiserer flere migranter end etniske nordmænd Parolen om ”britiske jobs til britiske arbejdere” er forkert SUF skærper faglig profil Pædagoger gør status Hvad har vi lært? Peruviansk bondeoprører arresteret Faglig mobilisering i støbeskeen Et gennembrud for skifteholdsarbejderne Venezuelas arbejderbevægelse ved en skillevej Sejr og nederlag Regeringen skal opfylde kravene – hverken mægle eller diktere Politiske krav er nødvendige Mens der ventes på teaterdirektøren ... 33 dages strejke endte med sejr Trykkere fra 6 lande mødes i Polen Strejkebølge får bred opbakning Overenskomstkamp er velfærdskamp En irriterende sten i EU-skoen En sejr i stormvejret

TILMELD SI NYHEDSBREV

læs mere om: Faglig kamp | Dansk venstrefløj

14.09.09 | Jan Carlson

Tip en ven      |    Print  

Enhedslisten: 23 faglige netværk oprettet

Med den formelle oprettelse af 23 faglige netværk har Enhedslisten nu sat gang i sin ”dobbelt-organisering".

Tanken er medlemmerne af Enhedslisten ikke bare skal have et tilbud om at være aktive i forhold til hvor de bor, men nu også skal kunne være aktive medlemmer af Enhedslisten i forhold til deres arbejde, fag og fagforening. Enhedslisten vil have diskussionerne og aktiviteterne helt ud på pladserne – og på samme tid kan de faglige netværk også bidrage til at give Enhedslisten som parti en bedre forståelse af, hvad der rører sig i arbejderbefolkningen.

Størst er netværk netværkene for 3F’ere, HK’ere, magistre og pædagoger, men der er også meget godt potentiale i mange af de mindre netværk, som f.eks. de faglige netværk for socialrådgivere, og sygeplejersker.

Som noget nyt har Enhedslisten nu et fagligt netværk for SoSu’er. Det er et stort politisk fremskridt. Under velfærdsstrejkerne, som SoSu’erne startede i sommeren 2007, gjorde Enhedslisten et godt stykke solidaritetsarbejde, men med et organiseret arbejde blandt SoSu’erne er det forhåbningen, at Enhedslisten kan gøre det endnu bedre.

Den store udfordring for Enhedslisten, og ikke mindst for Enhedslistens ledelse, bliver nu at få aktivitet og politisk initiativ ind i de nye faglige netværk. Som Enhedslisten årsmøde konstaterede, så må dette ”arbejde vokse fra neden”. Opbygningen af en faglig venstrefløj og et fungerende partiarbejde på fagforenings/arbejdspladsniveau er en langstrakt proces, som Enhedslisten nu har taget et vigtigt skridt til.

Her er de 23 faglige netværk, som Enhedslistens Forretningsudvalg har godkendt oprettelsen af:

1. Enhedslistens faglige netværk for byggefagene
2. Enhedslistens faglige netværk for industrifagene
3. Enhedslistens faglige netværk for 3F
4. Enhedslistens faglige netværk for Dansk Metal
5. Enhedslistens faglige netværk for pædagoger
6. Enhedslistens faglige netværk for folkeskolelærere
7. Enhedslistens faglige netværk for erhvervsskoleansatte
8. Enhedslistens faglige netværk for gymnasium-ansatte
9. Enhedslistens faglige netværk for HK’ere
10. Enhedslistens faglige netværk for DJØF’ere
11. Enhedslistens faglige netværk for magisterne
12. Enhedslistens faglige netværk for socialrådgiverne
13. Enhedslistens faglige netværk for bibliotekarer
14. Enhedslistens faglige netværk vor PROSA
15. Enhedslistens faglige netværk for SOSU’er
16. Enhedslistens faglige netværk for sygeplejersker
17. Enhedslistens faglige netværk for læger
18. Enhedslistens faglige netværk for de øvrige sundhedsfag
19. Enhedslistens faglige netværk for beskæftigede indenfor sprog- og integrationsbranchen
20. Enhedslistens faglige netværk for journalister
21. Enhedslistens faglige netværk for psykologer
22. Enhedslistens faglige netværk for ansatte i kriminalforsorgen
23. Enhedslistens faglige netværk for advokater/jurister
 

Tip en ven      |    Print  

SAP'S KOMMENTAR - UGE 33

Intet pusterum til Lunde Larsen - For en skånsom og dedikeret hav- og fiskeripolitik

Den nyeste tumult i regeringen, efter at Karen Ellemann har måttet overtage fiskerimisteriet, og udenrigsministeriet fiskeristyrelsen, fra Esben Lunde Larsen, er udtryk for en virkelig skandale. Siden det i dølgsmål lykkedes den daværende VK-regering at privatisere den danske fiskebestand i 2007, har en systematisk privatisering af havet været på dagsordenen. Men privateje og profit er i direkte konflikt med den mest effektive og omsorgsfulde håndtering af vores fælles hav. Læs hele kommentaren >>

Iglesias genvalgt på Podemos-kongres

Den spanske venstrefløjs-bevægelse Podemos har afholdt sin anden kongres efter heftige interne uoverensstemmelser og skuffelsen fra det seneste parlamentsvalg. Dave Kellaway fra det britiske Socialist Resistance kommenterer kongressens resultater.

Frankrig efter regionalvalget

Pierre Rousset og Francois, begge fremtrædende ledere af det franske Nye Antikapitalistiske Parti (NPA) tegner et dystert billede af situationen i Frankrig, hvor Front National fik det bedste valgresultat nogensinde, næsten 7 millioner stemmer. Samtidig har nedgangen i kampe og mobiliseringer ændret styrkeforholdene og svækket den yderste venstrefløj, som fik et elendigt valgresultat. Det er afslutningen på en politisk cyklus, skriver de i International Viewpoint.

PKKs ideologiske udvikling

Fra stalinistisk larve til libertær sommerfugl? Er det et udtryk for den ideologiske ændring, som er foregået hos PKK under Öcalans ledelse? Alex de Jong prøver at svare i en længere analyse af den kurdiske frihedsbevægelses historie frem til i dag.

Flest i fængsel

USA har flere mennesker i fængel end noget andet land. Som historien har vist, har venstrefløjen altid spillet en afgørende rolle, når det er lykkedes at vinde en sejr i kampen mod uretfærdighederne i retssystemet. Nu er det tid til at tage denne kamp igen, skriver Heather Ann Thompson i tidsskriftet Against the Current (USA).

Strejke blandt arbejderne i theplantagerne i Vestbengalen

En sammenslutning 23 fagforeninger i Teral, Dooars og Darjeeling havde succes med at strejke for at få hævet minimumlønnen.