Links

Her finder du links til tidsskrifter og arkiver på nettet, som Socialistisk Information anbefaler

Danske links

Kritisk Debat - internetbaseret tidsskrift, som bringer kritiske artikler og essays, der rækker ud over den nyliberalistisk dominerede debat og orienterer sig mod de mange og forskelligartede bestræbelser for at formulere og opbygge et centrum-venstre alternativ til det kapitalistiske samfundssystem.

Internationale links

International Viewpoint - nyheder og analyser fra Fjerde Internationale (engelsk)

International Institute of Research and Education (IIRE) - Fjerde Internationales skole og forskningsinstitut for marxistisk analyse og politikudvikling, grunlagt af Ernest Mandel (engelsk)  

Against the Current - Tidsskrift udgivet af Solidarity i USA (engelsk)

Green Left Weekly - Tidsskrift udgivet af Democratic Socialist Party i Australien (engelsk)

Internationalen - internationale nyheder og analyser med socialistisk perspektiv (svensk)

Democracy Now! - progressiv amerikansk nyhedstjeneste (engelsk)

Inprecor - et Fjerde Internationale tidsskrift (fransk)

Inprekorr - et Fjerde Internationale tidsskrift (tysk)

Punto de Vista Internacional - et Fjerde Internationale tidsskrift (spansk)

International Socialist Review - amerikansk tidsskrift (engelsk)

Frontline - uafhængigt marxistisk tidsskrift, skotland (engelsk)

Ernest Mandel Internet Archive - interviews, biografier, bibliografier mm. (engelsk, hollandsk, fransk, tysk, catalansk, castelliansk)

Marxists Internet Arhive - tekster, links, biografier, bibliografier mm. (mange sprog: engelsk, dansk, tysk, polsk, tyrkisk m.fl.)

 

SAP'S KOMMENTAR - UGE 33

Intet pusterum til Lunde Larsen - For en skånsom og dedikeret hav- og fiskeripolitik

Den nyeste tumult i regeringen, efter at Karen Ellemann har måttet overtage fiskerimisteriet, og udenrigsministeriet fiskeristyrelsen, fra Esben Lunde Larsen, er udtryk for en virkelig skandale. Siden det i dølgsmål lykkedes den daværende VK-regering at privatisere den danske fiskebestand i 2007, har en systematisk privatisering af havet været på dagsordenen. Men privateje og profit er i direkte konflikt med den mest effektive og omsorgsfulde håndtering af vores fælles hav. Læs hele kommentaren >>

Iglesias genvalgt på Podemos-kongres

Den spanske venstrefløjs-bevægelse Podemos har afholdt sin anden kongres efter heftige interne uoverensstemmelser og skuffelsen fra det seneste parlamentsvalg. Dave Kellaway fra det britiske Socialist Resistance kommenterer kongressens resultater.

Frankrig efter regionalvalget

Pierre Rousset og Francois, begge fremtrædende ledere af det franske Nye Antikapitalistiske Parti (NPA) tegner et dystert billede af situationen i Frankrig, hvor Front National fik det bedste valgresultat nogensinde, næsten 7 millioner stemmer. Samtidig har nedgangen i kampe og mobiliseringer ændret styrkeforholdene og svækket den yderste venstrefløj, som fik et elendigt valgresultat. Det er afslutningen på en politisk cyklus, skriver de i International Viewpoint.

PKKs ideologiske udvikling

Fra stalinistisk larve til libertær sommerfugl? Er det et udtryk for den ideologiske ændring, som er foregået hos PKK under Öcalans ledelse? Alex de Jong prøver at svare i en længere analyse af den kurdiske frihedsbevægelses historie frem til i dag.

Flest i fængsel

USA har flere mennesker i fængel end noget andet land. Som historien har vist, har venstrefløjen altid spillet en afgørende rolle, når det er lykkedes at vinde en sejr i kampen mod uretfærdighederne i retssystemet. Nu er det tid til at tage denne kamp igen, skriver Heather Ann Thompson i tidsskriftet Against the Current (USA).

Strejke blandt arbejderne i theplantagerne i Vestbengalen

En sammenslutning 23 fagforeninger i Teral, Dooars og Darjeeling havde succes med at strejke for at få hævet minimumlønnen.