RELATEREDE ARTIKLER

1. Maj og social dumping Modernisering af det offentlige? Fair pensionsalder! TTIP sætter løn- og arbejdsforhold under pres Det store luftkastel ”New Public Management” – eller ”Regnedrengenes Amokløb” Regeringens mislykkede bidrag Lærere siger op Presset vokser på Thorning Øresundstoget kører igen Kamppladser Kædeansvar i Sverige Status nu og kampen herfra En indskrænket kamp om løn Regeringen revolutionerer erhvervsuddannelserne – på den dårlige måde Husarbejde til discountpris Så starter karavanen gennem Danmark Mere jobrotation hjælper ledige Del arbejdet! Tryghed og arbejde Arbejdsløse danner aktionsnetværk Udfordringen fra den gule fag-forretning Fagbevægelsens ledere på dødskurs Frafald må stoppes Unge vil have fagforeninger Fagforeningsfolk vil stille krav til en rød regering Eventyret i Odense Et spørgsmål om liv og død En ny aktiv fagforeningsstrategi Måletyranniet breder sig Kampen for holdbare industriarbejdspladser OK 2010 - midt i en krisetid ”Umyndiggørelse” af pædagoger (og mange andre) Når kommunen svinger kæppen "Utryghedsskabende"? SDs nye principprogram Post Danmark - resultatet af statslig misregimente Lille sejr midt i en humanitær katastrofe Regeringen blæser til vandkamp Den sidste olie (fra Nordsøen…) For de rige og formuende (2) Sammenhold mod Uber For de rige og formuende DF´s vælgere er ordentlige mennesker! Fattigdomsgrænsen er kun toppen af isbjerget Hvem betaler, når Løkke ryster posen? Welcome to Denmark Finansloven er en tillidserklæring til regeringen De rige svin slap igen alt for let Dansk Folkeparti og den danske højrepopulisme Recepten til S og SF Winter is coming Nytårshilsen fra en anden planet Landsdækkende aktionsdag 2. oktober Optøjer afspejler sociale problemer Permanent ophold bliver nemmere Fortryder, men lægger linjen Enhedslistens rolle under en S-R-SF-regering Slut med point på kærlighed SRSF-regeringen og klimaet En antibureaukratisk regering? S og SF på afveje i Fair Løsning 2020 Om SF's højredrejning og fremgang Fem års mobilisering baner vejen for ny regering Mail-gate: Næste offer bliver vel tyngdeloven Velkommen til veltilpassede udlændinge Profitstyringen af energiforsyningen skal stoppes I clinch med systemet Hvem skal betale? Etniske mindretal får pisk Vi holder sammen på Danmark S-SF og klimavisionerne Rejs krav om behovsstyret produktion Dyrere og dårligere post i vente Fattigdommen vokser Når Helle og Villy overtager krisen Socialdemokratiet – et sikkert kort?

TILMELD SI NYHEDSBREV

læs mere om: Arbejdsmarked | Dansk politik

09.01.11 | Åge Skovrind

Tip en ven      |    Print  

Kampagne: Kommunale 3F’ere kræver rød regering

3F’s kommunalarbejdere vil ikke bare have en ny regering. Det skal være en regering, som gør op med ti års udsultning og privatisering af kommunerne.

Med nytåret 2011 træder nye kommunale sparebudgetter i kraft over hele landet. Fyringsrunder, udlicitering til private firmaer og dårligere kommunal service står på dagsordenen.

Det er noget, man mærker som kommunalarbejder. Derfor besluttede 3F’s Landsbrancheklub for Kommunale Specialarbejdere at kaste sig ud i en politisk kampagne, da de holdt landsmøde i november sidste år.

”Landsmødet blev holdt 3F-kongressens ånd, hvor man gav startskuddet for at vælte regeringen, pga. de konsekvenser, regeringens politik har for 3F’s medlemmer,” siger Peter Jonassen, som er nyvalgt formand for brancheklubbens repræsentantskab. Til daglig er han tillidsmand og arbejder i Helsingør kommune.

”Man kunne høre fra alle, som tog ordet, at det ikke var de lokale problemer, som optog folk, men at det gennemgående problem var regeringens politik med krav om øget udlicitering og selskabsdannelser af forsyningsselskaber, at kommunerne ikke længere selv må stå for driften af forskellige serviceopgaver. Desuden er der den stigende arbejdsløshed, som begynder at berøre vores medlemmer.”

Også arbejdsløsheden er begyndt at blive virkelighed for 3F’ere i landets kommuner, når sparebudgetterne føres ud i livet:

”Vi står med en ny situation, hvor man skal fyre specialarbejdere i kommunerne. Som jeg kan huske i de sidste 25 år, så har man kunnet klare sig med naturlig afgang, nu er det fyresedler,” siger Peter Jonassen.

Brancheklubben har produceret en plakat og en folder, som i kort form under overskriften ”Giv os friheden og tilliden tilbage” kritiserer regeringens politik og opstiller en række krav til en ny regering.

En ny politik skal, skriver 3F’erne:
- sikre udvikling af den offentlige sektor.
- genindføre det kommunale selvstyre.
- genskabe tilliden til det offentlige personale.
- rulle privatiseringer, udliciteringer og reformerne på dagpengeområdet tilbage.
- forbedre vilkårene for de arbejdsløse og andre udsatte grupper i samfundet.

Hvordan går I ind i den politiske kamp for en ny regering?

”Vi opfordrer til, at man rejser debatten på arbejdspladserne. Folderen er vist trykt i 6.000 eksemplarer og er sendt ud på arbejdspladserne gennem vores tillidsfolk. Vi opfordrer til, at man går ind i kampen sammen med andre forbund. Blandt andet er man nogle steder gået ind i ”skævt”-kampagnen .

Kan du fremhæve nogle eksempler på, at kampagnen er kommet godt i gang?

”Der sker lidt alle steder. Jeg er selv i Helsingør kommune, og her har vi støttet kandidaterne fra Socialdemokratiet, SF og Enhedslisten. Vi tilbyder kandidaterne at få deres materialer ud gennem 3F’s netværk, og vi er ved at lægge en slagplan for at komme ud til befolkningen.

Hvordan forventer du, at en S-SF-regering vil føre en anden politik i forhold til kommunerne?

”Vi skal have fjernet begrænsningerne på, at kommunale enheder kan udvikle sig, altså de begrænsninger, der ligger i kommunalfuldmagten. Og at man ophæver kravet om udlicitering. Hvis der skal være et udbud, så skal kommunen have ret til selv at afgive bud på opgaven,” siger Peter Jonassen.

Han fortæller, at brancheklubben også har indledt et godt samarbejde med de tre arbejderpartier på folketingsplan, hvor man ”prøver at inspirere dem til at ændre lovgivningen”.

”Blandt andet skal aktiveringspolitikken ændres. Nu sender kommunerne aktiverede ind på opgaver, som skulle have været varetaget af fast personale, og dermed sker der en forringelse af arbejdsvilkårene for det faste personale. Samtidig skal de aktiverede have ordentlige arbejdsvilkår, med perspektiv om fast job. Vi ser også gerne, at man kan optjene dagpengeret i aktiveringsjob, som man kunne tidligere.”

Ofte er det jo kommuner med socialdemokratisk borgmester, som gennemfører forringelser. Burde de ikke sige fra i stedet for at administrere regeringens politik?

”Som det er nu, med regeringens overgreb på kommunerne, er de politikere, der styrer kommunen, nødt til at udføre tingene. Men man kunne ønske sig, at der var flere protester fra dem, der har valgt at tage ansvaret, i forhold til de områder, hvor det gør virkelig ondt.”

Hvad er næste skridt i kampagnen?
”Vi har landsmøde den 1-2. april. Det kan blive et godt tidspunkt for et startskud til at gå aktivt ind i valgkampen, sideløbende med fornyelsen af overenskomsterne på det offentlige område,” slutter Peter Jonassen.

Tip en ven      |    Print  

SAP'S KOMMENTAR - UGE 33

Intet pusterum til Lunde Larsen - For en skånsom og dedikeret hav- og fiskeripolitik

Den nyeste tumult i regeringen, efter at Karen Ellemann har måttet overtage fiskerimisteriet, og udenrigsministeriet fiskeristyrelsen, fra Esben Lunde Larsen, er udtryk for en virkelig skandale. Siden det i dølgsmål lykkedes den daværende VK-regering at privatisere den danske fiskebestand i 2007, har en systematisk privatisering af havet været på dagsordenen. Men privateje og profit er i direkte konflikt med den mest effektive og omsorgsfulde håndtering af vores fælles hav. Læs hele kommentaren >>

Iglesias genvalgt på Podemos-kongres

Den spanske venstrefløjs-bevægelse Podemos har afholdt sin anden kongres efter heftige interne uoverensstemmelser og skuffelsen fra det seneste parlamentsvalg. Dave Kellaway fra det britiske Socialist Resistance kommenterer kongressens resultater.

Frankrig efter regionalvalget

Pierre Rousset og Francois, begge fremtrædende ledere af det franske Nye Antikapitalistiske Parti (NPA) tegner et dystert billede af situationen i Frankrig, hvor Front National fik det bedste valgresultat nogensinde, næsten 7 millioner stemmer. Samtidig har nedgangen i kampe og mobiliseringer ændret styrkeforholdene og svækket den yderste venstrefløj, som fik et elendigt valgresultat. Det er afslutningen på en politisk cyklus, skriver de i International Viewpoint.

PKKs ideologiske udvikling

Fra stalinistisk larve til libertær sommerfugl? Er det et udtryk for den ideologiske ændring, som er foregået hos PKK under Öcalans ledelse? Alex de Jong prøver at svare i en længere analyse af den kurdiske frihedsbevægelses historie frem til i dag.

Flest i fængsel

USA har flere mennesker i fængel end noget andet land. Som historien har vist, har venstrefløjen altid spillet en afgørende rolle, når det er lykkedes at vinde en sejr i kampen mod uretfærdighederne i retssystemet. Nu er det tid til at tage denne kamp igen, skriver Heather Ann Thompson i tidsskriftet Against the Current (USA).

Strejke blandt arbejderne i theplantagerne i Vestbengalen

En sammenslutning 23 fagforeninger i Teral, Dooars og Darjeeling havde succes med at strejke for at få hævet minimumlønnen.