læs mere om: Dansk venstrefløj

09.01.11 | Redaktionen

Tip en ven      |    Print  

5. februar: Progressiv Mediemesse 2011

Så er det nu, at I skal sætte kryds i kalenderen til en fed konference om venstrefløjens medier.

Vi skal blandt andet høre filminstruktør Christoffer Guldbrandsen fortælle om sine oplevelser med medierne og spinmøllen efter sin Afghanistan-film, Den Hemmelige Krig.

Vi skal have en mediemesse, hvor man kan cirkulere rundt til stader for alskens venstrefløjsmedier og tidsskrifter og høre nyt, lade jer inspirere og måske få et abonnement med hjem?

Der skal også være præsentation af nogle af de fede ting, som venstrefløjens medier kan bidrage med og debat om fremtiden osv. osv.

Det hele løber af stablen den 5. februar i København i BJMF-fagforeningens mødesal (Trekronergade 26 i Valby) med start kl. 11.

Bag arrangementet står en række venstrefløjsmedier som Arbejderen, Modkraft, Socialistisk Information, Det Ny Clarte m.fl. sammen med Enhedslisten.
 

Tip en ven      |    Print  

SAP'S KOMMENTAR - UGE 33

Intet pusterum til Lunde Larsen - For en skånsom og dedikeret hav- og fiskeripolitik

Den nyeste tumult i regeringen, efter at Karen Ellemann har måttet overtage fiskerimisteriet, og udenrigsministeriet fiskeristyrelsen, fra Esben Lunde Larsen, er udtryk for en virkelig skandale. Siden det i dølgsmål lykkedes den daværende VK-regering at privatisere den danske fiskebestand i 2007, har en systematisk privatisering af havet været på dagsordenen. Men privateje og profit er i direkte konflikt med den mest effektive og omsorgsfulde håndtering af vores fælles hav. Læs hele kommentaren >>

Iglesias genvalgt på Podemos-kongres

Den spanske venstrefløjs-bevægelse Podemos har afholdt sin anden kongres efter heftige interne uoverensstemmelser og skuffelsen fra det seneste parlamentsvalg. Dave Kellaway fra det britiske Socialist Resistance kommenterer kongressens resultater.

Frankrig efter regionalvalget

Pierre Rousset og Francois, begge fremtrædende ledere af det franske Nye Antikapitalistiske Parti (NPA) tegner et dystert billede af situationen i Frankrig, hvor Front National fik det bedste valgresultat nogensinde, næsten 7 millioner stemmer. Samtidig har nedgangen i kampe og mobiliseringer ændret styrkeforholdene og svækket den yderste venstrefløj, som fik et elendigt valgresultat. Det er afslutningen på en politisk cyklus, skriver de i International Viewpoint.

PKKs ideologiske udvikling

Fra stalinistisk larve til libertær sommerfugl? Er det et udtryk for den ideologiske ændring, som er foregået hos PKK under Öcalans ledelse? Alex de Jong prøver at svare i en længere analyse af den kurdiske frihedsbevægelses historie frem til i dag.

Flest i fængsel

USA har flere mennesker i fængel end noget andet land. Som historien har vist, har venstrefløjen altid spillet en afgørende rolle, når det er lykkedes at vinde en sejr i kampen mod uretfærdighederne i retssystemet. Nu er det tid til at tage denne kamp igen, skriver Heather Ann Thompson i tidsskriftet Against the Current (USA).

Strejke blandt arbejderne i theplantagerne i Vestbengalen

En sammenslutning 23 fagforeninger i Teral, Dooars og Darjeeling havde succes med at strejke for at få hævet minimumlønnen.