RELATEREDE ARTIKLER

Hjælp vores kammerater i den værste flygtningekrise i nyere tid Baba Jan for Højesteret Alternative nyheder fra Indien og Kashmir Kammerat Ruben er død Smædekampagne mod Baba Jan og hans parti Med rigsretsdommen mod Park Geun-hye har ”stearinlys”-bevægelsen vundet en vigtig sejr Verdens største generalstrejke Baba Jan og hans kammerater dømt til 40 år i fængsel Filippinernes nye stærke mand Fanget i Kinas klapjagt på faglige aktivister Nationalisme og krigsmageri vandt valget Fra lokomotiv til bremsevogn "Jeg er marxist" Anti-terrordomstolene terroriserer arbejdere, fagforeningsledere og aktivister i sociale bevægelser Støt Hong Kong-borgernes kamp for frie valg Hvorfor regeringen ikke stopper højrefløjens sabotage Hayian-Yolanda: Klimaets budbringer 40.000 demonstrerer mod atomkraft i Tokyo Modstanden på Taksim Optøjer og politivold i Tyrkiet Støt asiatiske kammeraters regionale samarbejde En højreorienteret sejr Sabelraslen eller trussel mod mange millioner? Den tabte krig Det 21. århundredes socialisme i Pakistan? Stop de territoriale konflikters onde cirkel Høj bølgegang i den indonesiske arbejderbevægelse Baba Jan løsladt Arbejderkampe angriber elitens magt Terroranklage mod aktivister Den filippinske stat i stormens øje Fjerde Internationale går stærkt frem i Asien Update: Socialister frigivet Et år efter katastrofen på Fukushima atomkraftværket International aktionsdag mod atomkraft Hvilke nye vinde blæser i Burma? Sociale bevægelser i Mindanao har brug for hjælp efter stormen Venstrefløjen og de sociale bevægelser kæmper i Bangladesh Et slag mod Pakistans fagbevægelse Brutal undertrykkelse i det nordlige Pakistan Jaitapur: en ny nuklear tåbelighed Appel om solidaritet med malaysiske socialister Hævnfølelsen stopper ikke med Osamas død Katastrofen i Japan og dens konsekvenser Erfaringer fra Labour Party Pakistan Ikke med godgørenhed alene Stræben efter sindsro i en krigshærget region Den internationale situation sommeren 2010 Det ødelagte Pakistan venter på hjælp Hjælp "Labour Relief Campaign" med at hjælpe folk i Pakistan Ny fase i klassekampen Alcatel på oprørt hav Militære operationer styrker fundamentalisterne Fra valgfiasko til eskalerende krig Bryd tavsheden om krigen Militæret holder hånden over Taliban Socialistisk revolution, kapitalistisk genopretning Støt kampen mod Taleban og det pakistanske militær Den religiøse fundamentalisme, militæret – og befolkningen De første ni måneder med Pakistan Peoples Party Indiens ledere bør søge i egen baghave Den nye kinesiske kapitalisme Den gode krigs blændværk Afvis imperialistisk indgriben i Georgien! En besejret diktator

TILMELD SI NYHEDSBREV

læs mere om: Asien

25.03.11 | Japan Revolutionary Communist League (JRCL) og National Council of Internationalist Workers (NCIW)

Tip en ven      |    Print  

Appel: Økonomisk solidaritet med ofrene og de evakuerede fra jordskælvet, tsunamien og atomkatastrofen i Japan

11. marts ramte et ubeskriveligt jordskælv store dele af det østlige Japan. Det forårsagede en tsunami, som senere smadrede adskillige byer langs kysten. 17. marts var antallet af døde og savnede oppe på 20.000 og tallet stiger hver dag.

På atomkrafværket Fukushima No. 1, ejet af Tokyo Electric Power Co. (TEPCO), og symbol på Japans status som "en kæmpe atomkraftnation" er alle atomreaktorer fra nr. et til seks beskadiget af naturkatastroferne. Samtlige reaktorer er løbet mere eller mindre ud af kontrol. Det har fået forfærdelige følgevirkninger såsom gasexplosioner, brænde i boligområder, reaktornedsmeltninger og ikke mindst radioaktive udslip. Truslen om et nyt Tjernobyl bliver mere og mere virkelig. Befolkningen inden for 30 km. Radius af kraftværket er allerede evakueret, og der er nu over 500.000 evakuerede som har mistet deres hjem og/eller deres nærmeste familie. Disse evakuerede mangler tag over hovedet og basale fornødenheder på grund af den tredobbelte katastrofe: jordskælv, tsunami og atomkraft-ødelæggelse. Der er en faretruende mangel på brændstof, mad, tøj og medicin i de evakueredes lejre, som ligger i nådesløst kolde områder.

I dette rige og udviklede kapitalistiske land Japan har der været stigende arbejdsløshed og jobusikkerhed, en stigende ulighed mellem rig og fattig, opløsning af landbrugs- og fiskerisamfund, og undergravning af sociale sikkerhedsnet som følge af neoliberale politikker. De samfundsklasser, der har været mest ramt af denne økonomisk-sociale udvikling er også dem, der lider hårdest under den nuværende katastrofe.

Jordskælvs- og tsunamiødelæggelserne tilsammen med atomudslippet vil forværre den strukturelle krise i japansk kapitalisme, og det herskende kapitalist-regime og dets støttespillere vil nødvendigvis forsøge at udvide og forstærke deres sociale, økonomiske og politisk angreb på befolkningen og de arbejdende klasser, der i forvejen lider under den nuværende situation.

I de jordskælvs- og tsunamiramte områder Miyagi og Fukushima præfekterne, er vores kammerater og fagbevægelsesvenner allerede begyndt at opbygge hjælpen til de, der kæmper for deres liv og sociale rettigheder. Den mest påtrængende opgave er at skaffe mad, brændstof og husly, samt jobs til de, der har mistet deres arbejdspladser. Vores kammerater og kolleger knokler for at udvikle og udvide folkelige og autonome initiativer blandt de arbejdende klasser og lokalbefolkningen.

Vi appelerer til vores internationale kammerater og venner om at bidrage med økonomisk solidaritet til Miyagi og Fukushima-kammeraternes arbejde.

Den forfærdelige katastrofe på Fukushima-kraftværket har gjort det ulideligt klart, at atomenergi gør ubodelig skade på miljøet, ødelægger landbrug og fiskeri og accelererer fødevarekrisen - og derved bringer menneskehedens overlevelse på denne jord i fare.

Den kapitalistiske propaganda om, at "atomkraft er en effektiv og ren energi-kilde" er blevet endegyldigt afsløret som den løgn, den er. Den japanske regering og TEPCO skjuler sandheden om Fukushima-katastrofen og forværrer dermed atomkrisen yderligere.

Vi beder jer om at intensivere jeres globale kampagner imod atomkraft, og jeres anti-atomkraft aktioner vil give de japanske ofre fornyet kraft og optimisme.

Vi takker for jeres opbakning til og solidaritet med os.

 

 

Internationale donationer bliver indsamlet via Europe solidaire sans frontières (ESSF), Europe in Solidarity Without Borders :

Cheques
cheques to ESSF in euros only to be sent to:
ESSF
2, rue Richard-Lenoir
93100 Montreuil
France

Bank Account:
Crédit lyonnais
Agence de la Croix-de-Chavaux (00525)
10 boulevard Chanzy
93100 Montreuil
France
ESSF, account number 445757C

International bank account details :
IBAN : FR85 3000 2005 2500 0044 5757 C12
BIC / SWIFT : CRLYFRPP
Account holder : ESSF

--------------------------------------------------------------------------------

Japan Revolutionary Communist League (JRCL):
Shinjidaisha, Hatsudai 1-50-4-103, Shibuya Ward, Tokyo
Mail: mail jrcl.net

National Council of Internationalist Workers (NCIW):
Rodoshanochikarasha, Endo Bld. 3F-B, Asakusa 1-18-3, Taito Ward, Tokyo
Mail: sinter leo.interq.or.jp

JRCL/NCIW fælles ugeavis: Kakehashi (Bridge)

Tip en ven      |    Print  

SAP'S KOMMENTAR - UGE 33

Intet pusterum til Lunde Larsen - For en skånsom og dedikeret hav- og fiskeripolitik

Den nyeste tumult i regeringen, efter at Karen Ellemann har måttet overtage fiskerimisteriet, og udenrigsministeriet fiskeristyrelsen, fra Esben Lunde Larsen, er udtryk for en virkelig skandale. Siden det i dølgsmål lykkedes den daværende VK-regering at privatisere den danske fiskebestand i 2007, har en systematisk privatisering af havet været på dagsordenen. Men privateje og profit er i direkte konflikt med den mest effektive og omsorgsfulde håndtering af vores fælles hav. Læs hele kommentaren >>

Iglesias genvalgt på Podemos-kongres

Den spanske venstrefløjs-bevægelse Podemos har afholdt sin anden kongres efter heftige interne uoverensstemmelser og skuffelsen fra det seneste parlamentsvalg. Dave Kellaway fra det britiske Socialist Resistance kommenterer kongressens resultater.

Frankrig efter regionalvalget

Pierre Rousset og Francois, begge fremtrædende ledere af det franske Nye Antikapitalistiske Parti (NPA) tegner et dystert billede af situationen i Frankrig, hvor Front National fik det bedste valgresultat nogensinde, næsten 7 millioner stemmer. Samtidig har nedgangen i kampe og mobiliseringer ændret styrkeforholdene og svækket den yderste venstrefløj, som fik et elendigt valgresultat. Det er afslutningen på en politisk cyklus, skriver de i International Viewpoint.

PKKs ideologiske udvikling

Fra stalinistisk larve til libertær sommerfugl? Er det et udtryk for den ideologiske ændring, som er foregået hos PKK under Öcalans ledelse? Alex de Jong prøver at svare i en længere analyse af den kurdiske frihedsbevægelses historie frem til i dag.

Flest i fængsel

USA har flere mennesker i fængel end noget andet land. Som historien har vist, har venstrefløjen altid spillet en afgørende rolle, når det er lykkedes at vinde en sejr i kampen mod uretfærdighederne i retssystemet. Nu er det tid til at tage denne kamp igen, skriver Heather Ann Thompson i tidsskriftet Against the Current (USA).

Strejke blandt arbejderne i theplantagerne i Vestbengalen

En sammenslutning 23 fagforeninger i Teral, Dooars og Darjeeling havde succes med at strejke for at få hævet minimumlønnen.