RELATEREDE ARTIKLER

Hjælp vores kammerater i den værste flygtningekrise i nyere tid Baba Jan for Højesteret Alternative nyheder fra Indien og Kashmir Kammerat Ruben er død Smædekampagne mod Baba Jan og hans parti Med rigsretsdommen mod Park Geun-hye har ”stearinlys”-bevægelsen vundet en vigtig sejr Verdens største generalstrejke Baba Jan og hans kammerater dømt til 40 år i fængsel Filippinernes nye stærke mand Fanget i Kinas klapjagt på faglige aktivister Nationalisme og krigsmageri vandt valget Fra lokomotiv til bremsevogn "Jeg er marxist" Anti-terrordomstolene terroriserer arbejdere, fagforeningsledere og aktivister i sociale bevægelser Støt Hong Kong-borgernes kamp for frie valg Hvorfor regeringen ikke stopper højrefløjens sabotage Hayian-Yolanda: Klimaets budbringer 40.000 demonstrerer mod atomkraft i Tokyo Modstanden på Taksim Optøjer og politivold i Tyrkiet Støt asiatiske kammeraters regionale samarbejde En højreorienteret sejr Sabelraslen eller trussel mod mange millioner? Den tabte krig Det 21. århundredes socialisme i Pakistan? Stop de territoriale konflikters onde cirkel Høj bølgegang i den indonesiske arbejderbevægelse Baba Jan løsladt Arbejderkampe angriber elitens magt Terroranklage mod aktivister Den filippinske stat i stormens øje Fjerde Internationale går stærkt frem i Asien Update: Socialister frigivet Et år efter katastrofen på Fukushima atomkraftværket International aktionsdag mod atomkraft Hvilke nye vinde blæser i Burma? Sociale bevægelser i Mindanao har brug for hjælp efter stormen Venstrefløjen og de sociale bevægelser kæmper i Bangladesh Et slag mod Pakistans fagbevægelse Brutal undertrykkelse i det nordlige Pakistan Jaitapur: en ny nuklear tåbelighed Hævnfølelsen stopper ikke med Osamas død Økonomisk solidaritet med ofrene og de evakuerede fra jordskælvet, tsunamien og atomkatastrofen i Japan Katastrofen i Japan og dens konsekvenser Erfaringer fra Labour Party Pakistan Ikke med godgørenhed alene Stræben efter sindsro i en krigshærget region Den internationale situation sommeren 2010 Det ødelagte Pakistan venter på hjælp Hjælp "Labour Relief Campaign" med at hjælpe folk i Pakistan Ny fase i klassekampen Alcatel på oprørt hav Militære operationer styrker fundamentalisterne Fra valgfiasko til eskalerende krig Bryd tavsheden om krigen Militæret holder hånden over Taliban Socialistisk revolution, kapitalistisk genopretning Støt kampen mod Taleban og det pakistanske militær Den religiøse fundamentalisme, militæret – og befolkningen De første ni måneder med Pakistan Peoples Party Indiens ledere bør søge i egen baghave Den nye kinesiske kapitalisme Den gode krigs blændværk Afvis imperialistisk indgriben i Georgien! En besejret diktator

TILMELD SI NYHEDSBREV

læs mere om: Asien

30.06.11 | Malaysias Socialistiske Parti

Tip en ven      |    Print  

Haster: Appel om solidaritet med malaysiske socialister

30 aktivister fra Parti Sosialis Malaysia (PSM) – herunder to mindreårige samt et medlem af parlamentet – er anholdt og anklaget under den absurde paragraf 122 om "krigshandlinger mod kongen og forsøg på at genoplive den kommunistiske ideologi".

Vi har modtaget en haste-appel om solidaritet med Malaysias Socialistiske Parti (PSM) efter anholdelsen 30 af deres medlemmer – herunder parlamentsmedlem Jeyakumar Devaraj og adskillige andre ledende medlemmer. De blev arresteret, mens de var i gang med en fredelig, landsdækkende bustur under en parole, der opfordrede den siddende Barisan Nasional-regering (der har regeret siden uafhængigheden) til at træde tilbage. Spred budskabet og send jeres solidaritetshilsner til International Bureau PSM: int.psm@gmail.com and arul.psm@gmail.com


Gruppen blev anholdt den 25. juni ved Kepala Batas, Penang, mens de uddelte flyers med budskaber fra den landsdækkende kampagne ’Det er nok, Det er tid til tilbagetrækning’. Anklagen om, at PSM forsøger at genoplive kommunismen (en forbrydelse i Malaysia) er baseret på T-shirts med venstrefløjsledere, som blev fundet i PSM-aktivisternes bus.

Historien spredte sig hurtigt via de lokale mainstreammedier, som forsøgte at piske en moralsk panik op om en påstået fjende – en taktik, som også tidligere er blevet brugt flittigt i kampagner mod venstrefløjsaktivister. Blandt de arresterede er PSM’s næstformand M.Saraswathy og PSM’s parlamentsmedlem Dr. Jeyakumar Devaraj.

Følgende PSM-aktivister er anholdt:
Syv, som tilbageholdes i Penang Politis hovedkvarter:
1. Dr, Jeyakumar – PSM’s eneste Parlamentsmedlem
2. Choo Chon Kai – PSM’s internationale koordinator
3. Selvam (buschaufføren)
4. Letchumanan – afdelingssekretær i Sg. Siput
5. M.Sarasvathy – PSM’s næstformand
6. Chong Moi
7. Soh Sook Hwa – Medlem af PSM’s Centralkomité

De resterende bliver tilbageholdt på Kepala Batas detentionscenter:
8. M.Sukumaran – Medlem af PSM’s Centralkomité
9. Kamaladevi
10. Indra
11. Saroja
12. Velayutham
13. Santhana
14. Ravindran – leder af PSM ungdom
15. RaveenVeerasenan
16. Thivya Kumar
17. Packialechumy
18. Jody
19. Wong Mei Yong
20. Nalaiyani
21. Deepa
22. Remy – formand for Tanjung Malim-afdelingen
23. Saratbabu – leder af PSM ungdom
24. Gana – formand for Buntong-afdelingen
25. Sivoosamy – afdelingssekretær i Bercham
26. Shanmugam
27. Subramaniam
28. Arokiammangalam
29. Murugan
30. Tanushia
31. Kavitha

PSM fordømmer regeringens anklager. Aktivisterne, som skulle have været løsladt betingelsesløst, er foreløbig tilbageholdt i syv dage under Straffelovens paragraf 122. Politiets og regeringens anklager er grundløse, absurde og politisk motiverede. PSM forlanger, at regeringen stopper vanviddet, løslader fangerne og undskylder overfor PSM.

PSM finder det latterligt, at regeringen forsøger at koble PSM til det malaysiske Kommunistparti (MCP) på basis af nogle T-shirts med kommunistiske lederfigurer. Det er T-shirts som bliver solgt åbent overalt i landet uden problemer. Desuden oppebærer den malaysiske regering diplomatiske forbindelser med Kommunistpartierne i Kina, Cuba, Vietnam og adskillige andre lande.

Desuden skal det slås fast, at den malaysiske regering har underskrevet en fredsaftale med MCP i 1989. At hive en kommunistisk bøhmand frem i postkoldkrigsæraen er en desperat handling fra UMNO-BN-regimet, som forsøger at klynge sig til magten ved at indgyde frygt i befolkningen – en frygt som skal legitimere brugen af den drakoniske Internation Security lov.

PSM er et indregistreret parti, som foretager lovlige og åbne aktiviteter og er et velkendt og folkeligt parti. PSM har altid anerkendt bidragene fra venstrefløjspartier som PKMM, API, AWAS og MCP (PKM) i kampen for uafhængighed. Men denne anerkendelse er ikke det samme som at PSM forsøger at genoplive MCP.
De UMNO-BN kontrollerede medier har kørt skræmmekampagnen op for at afholde folk fra at deltage I Bersih 2.0 demonstrationen den 9. juli. PSM støtter denne demonstration, som modsat politiets beskyldninger ikke er knyttet til PSM’s igangværende kampagne.

PSM er klar over, at aktionen mod PSM er en systematisk planlagt aktion fra politiets side for at skabe en påstået fjende, der kan legitimere en ’undtagelsestilstands’-atmosfære, som giver regeringen mulighed for at bruge ISA såvel som at slå hårdt ned på Bersih 2.0 demonstrationen, der lige nu ser ud til at kunne samle massiv støtte fra befolkningen.

Men denne politiaktion mod PSM vil ikke stoppe os i vores fortsatte kamp folkets og arbejdernes rettigheder. Vi beder om lokal og international solidaritet i denne situation. PSM er lige nu den eneste socialistiske massebevægelse i Malaysia og vi vil fortsætte denne store kamp.
Længe leve socialismen!
Længe leve PSM!
Udsendt af S. Arutchelvan
Generalsekretær i PSM
http://parti-sosialis.org
________________________________________

Hvad kan du gøre?


Man kan skrive protestbreve til regeringen og politiet og udtrykke sin stærke fordømmelse af anholdelserne og angrebet på PSM. Forlang, at den malaysiske regering løslader alle aktivister i tråd med respekten for ytringsfriheden, som er fastslået i den føderale grundlovs § 10. Bed regeringen om at stoppe angrebene på PSM og trække de absurde anklager mod partiet tilbage.

Eksempel på brev
[Organisationens brevhoved]
[Dato]
1. Sir Mohd Najib bin Tun Abdul Razak,
Prime Minister of Malaysia,
Prime Minister’s Office,
Main Block, Perdana Putra Building,
Federal Government Administrative Centre,
62502 Putrajaya , MALAYSIA
Tel: 603-8888 8000
Fax: 603-8888 3444
E-Mail: ppm@pmo.gov.my

Dear Sir,

Re: Release all those detained and stop on- going crackdown on Malaysian socialists

We are writing to you, to express our outrage and our strongest condemnation over your government’s on-going crackdown and the arrest of the 30 PSM Activists.

We are appalled by your government and the police’s latest actions and view this as an attempt by your government to intimidate Malaysian citizens from exercising their civil and political rights
We further demand that your government stops the assault on freedom of expression and release all the 30 PSM Activists immediately.

Yours sincerely,
[Name]

Cc To:
1. Inspector-General of Police
Tan Sri Ismail Omar,
Ibu Pejabat Polis Diraja Malaysia,
50560 Bukit Aman,
Kuala Lumpur, Malaysia.
Tel: +603 2262 6015
Fax: +603 2272 5613

2. Tan Sri Hasmy Agam,
Chairman,
Malaysian Human Rights Commission,
Level 11, Menara TH Perdana,
Jalan Sultan Ismail,
50250 Kuala Lumpur.
Tel: 03 26125600
Fax: 03 26125620

3. Mr. Frank La Rue
Special Rapporteur on the promotion and protection of the right to freedom of opinion and expression
Palais des Nations
CH-1211 Geneva 10
Switzerland
Fax: +41 22 917 9006
Email: freedex@ohchr.org

4. Ms. Margaret Sekaggya,
Special Rapporteur on the situation on human rights defenders,
Office of the United Nations High Commissioner for Human Rights (OHCHR)
Email: defenders@ohchr.org, urgent-action@ohchr.org

5. Christine Chung,
Human Rights Officer,
Office of the High Commissioner of Human Rights,
Asia Pacific Section, Asia Pacific and Middle East Branch,
Field Operation & Technical Cooperation,
OHCHR- Palais Wilson,
United Nationas Office at Geneva,
CH-1211 Geneva 10,
Switzerland.
Tel: +41 (0) 229289673
Fax: +41 (0) 22928 9018
Email: cchung@ohchr.org

Yderligere oplysninger:
Website: www.parti-sosialis.org
Facebook: Parti Sosialis Malaysia
Twitter: @partisosialis or #udahlah

News websites:
www.malaysiakini.com
www.freemalaysiatoday
www.themalaysianinsider

 

 

Tip en ven      |    Print  

SAP'S KOMMENTAR - UGE 33

Intet pusterum til Lunde Larsen - For en skånsom og dedikeret hav- og fiskeripolitik

Den nyeste tumult i regeringen, efter at Karen Ellemann har måttet overtage fiskerimisteriet, og udenrigsministeriet fiskeristyrelsen, fra Esben Lunde Larsen, er udtryk for en virkelig skandale. Siden det i dølgsmål lykkedes den daværende VK-regering at privatisere den danske fiskebestand i 2007, har en systematisk privatisering af havet været på dagsordenen. Men privateje og profit er i direkte konflikt med den mest effektive og omsorgsfulde håndtering af vores fælles hav. Læs hele kommentaren >>

Iglesias genvalgt på Podemos-kongres

Den spanske venstrefløjs-bevægelse Podemos har afholdt sin anden kongres efter heftige interne uoverensstemmelser og skuffelsen fra det seneste parlamentsvalg. Dave Kellaway fra det britiske Socialist Resistance kommenterer kongressens resultater.

Frankrig efter regionalvalget

Pierre Rousset og Francois, begge fremtrædende ledere af det franske Nye Antikapitalistiske Parti (NPA) tegner et dystert billede af situationen i Frankrig, hvor Front National fik det bedste valgresultat nogensinde, næsten 7 millioner stemmer. Samtidig har nedgangen i kampe og mobiliseringer ændret styrkeforholdene og svækket den yderste venstrefløj, som fik et elendigt valgresultat. Det er afslutningen på en politisk cyklus, skriver de i International Viewpoint.

PKKs ideologiske udvikling

Fra stalinistisk larve til libertær sommerfugl? Er det et udtryk for den ideologiske ændring, som er foregået hos PKK under Öcalans ledelse? Alex de Jong prøver at svare i en længere analyse af den kurdiske frihedsbevægelses historie frem til i dag.

Flest i fængsel

USA har flere mennesker i fængel end noget andet land. Som historien har vist, har venstrefløjen altid spillet en afgørende rolle, når det er lykkedes at vinde en sejr i kampen mod uretfærdighederne i retssystemet. Nu er det tid til at tage denne kamp igen, skriver Heather Ann Thompson i tidsskriftet Against the Current (USA).

Strejke blandt arbejderne i theplantagerne i Vestbengalen

En sammenslutning 23 fagforeninger i Teral, Dooars og Darjeeling havde succes med at strejke for at få hævet minimumlønnen.