RELATEREDE ARTIKLER

Hjælp vores kammerater i den værste flygtningekrise i nyere tid Baba Jan for Højesteret Alternative nyheder fra Indien og Kashmir Kammerat Ruben er død Smædekampagne mod Baba Jan og hans parti Med rigsretsdommen mod Park Geun-hye har ”stearinlys”-bevægelsen vundet en vigtig sejr Verdens største generalstrejke Baba Jan og hans kammerater dømt til 40 år i fængsel Filippinernes nye stærke mand Fanget i Kinas klapjagt på faglige aktivister Nationalisme og krigsmageri vandt valget Fra lokomotiv til bremsevogn "Jeg er marxist" Anti-terrordomstolene terroriserer arbejdere, fagforeningsledere og aktivister i sociale bevægelser Støt Hong Kong-borgernes kamp for frie valg Hvorfor regeringen ikke stopper højrefløjens sabotage Hayian-Yolanda: Klimaets budbringer 40.000 demonstrerer mod atomkraft i Tokyo Modstanden på Taksim Optøjer og politivold i Tyrkiet Støt asiatiske kammeraters regionale samarbejde En højreorienteret sejr Sabelraslen eller trussel mod mange millioner? Den tabte krig Det 21. århundredes socialisme i Pakistan? Stop de territoriale konflikters onde cirkel Høj bølgegang i den indonesiske arbejderbevægelse Baba Jan løsladt Arbejderkampe angriber elitens magt Terroranklage mod aktivister Den filippinske stat i stormens øje Fjerde Internationale går stærkt frem i Asien Update: Socialister frigivet Et år efter katastrofen på Fukushima atomkraftværket International aktionsdag mod atomkraft Hvilke nye vinde blæser i Burma? Sociale bevægelser i Mindanao har brug for hjælp efter stormen Venstrefløjen og de sociale bevægelser kæmper i Bangladesh Brutal undertrykkelse i det nordlige Pakistan Jaitapur: en ny nuklear tåbelighed Appel om solidaritet med malaysiske socialister Hævnfølelsen stopper ikke med Osamas død Økonomisk solidaritet med ofrene og de evakuerede fra jordskælvet, tsunamien og atomkatastrofen i Japan Katastrofen i Japan og dens konsekvenser Erfaringer fra Labour Party Pakistan Ikke med godgørenhed alene Stræben efter sindsro i en krigshærget region Den internationale situation sommeren 2010 Det ødelagte Pakistan venter på hjælp Hjælp "Labour Relief Campaign" med at hjælpe folk i Pakistan Ny fase i klassekampen Alcatel på oprørt hav Militære operationer styrker fundamentalisterne Fra valgfiasko til eskalerende krig Bryd tavsheden om krigen Militæret holder hånden over Taliban Socialistisk revolution, kapitalistisk genopretning Støt kampen mod Taleban og det pakistanske militær Den religiøse fundamentalisme, militæret – og befolkningen De første ni måneder med Pakistan Peoples Party Indiens ledere bør søge i egen baghave Den nye kinesiske kapitalisme Den gode krigs blændværk Afvis imperialistisk indgriben i Georgien! En besejret diktator

TILMELD SI NYHEDSBREV

læs mere om: Pakistan | Asien

17.11.11 | Khalid Mahmood

Tip en ven      |    Print  

490 års fængsel: Et slag mod Pakistans fagbevægelse

En anti-terrordomstol i Pakistans tredje største by Faisalabad, som er centrum for landets tekstilindustri, har idømt seks ledere af Tekstilarbejdernes Fagforening 490 års fængsel til sammen.

Det er et slag mod fagbevægelsen i Faisalabad og i hele Pakistan. De dømtes eneste forbrydelse er, at de har ledet en magtfuld strejke blandt tekstilarbejderne i Faisalabad i juli 2010.

Under de indledende forhandlinger med arbejdsgiverne blev to andre fagforeningsledere myrdet den 6. juli 2010. Politiet har aldrig fundet frem til de skyldige. Under strejken blev en arbejder brændt ihjel på en tekstilfabrik, og heller ikke den pågældende ejer er blevet straffet.

De seks faglige ledere er Abkar Ali Kamboth, Babar Shafiq Randawa, Fazal Eliahi, Rana Riaz Ahmed, Muhammad Aslam Malik og Ashar Ali Ansani. De fire første har siddet i arrest siden den 22. juni 2010. De to sidste blev arresteret for fire måneder siden.

”De anklagede blev blandt andet beskyldt for at brænde en fabrik af”, skrev blandt andet lederen af Labour Education Foundation, Khalid Mahmood i International Viewpoint.

Men ”dette er falsk anklage. Faktum er, at gangstere, der blev betalt af ejeren, Thekri Wala, på strejkedagen den 20. juli 2010 begyndte at skyde på arbejderne, mens de forlod fabrikken for at kræve bedre lønninger. Nogle arbejdere vendte tilbage til fabrikken og tvang gangsterne til at afbryde skydningen. Og nogle af dem fik tæsk af de vrede arbejdere.”

”Under retssagen undrede arbejdernes advokat sig over, at en fabrik, som hævdedes at være brændt af, kunne genoptage produktionen blot tre dage efter den påståede afbrænding.”

”Mere end 100.000 tekstilarbejdere i Faisalabad gik i strejke den 20. juli 2010 for at opnå lønforhøjelser, som regeringen havde annonceret ved fremlæggelsen af budgettet for 2010-11”, forsatte Khalid.

”Regeringen havde meddelt, at den forudså en stigning på 17 procent af minimumslønnen i den private sektor. Tekstilarbejderne i Faisalabad, i Jhang og andre distrikter, organiseret under fagbevægelsen Labour Qaemi Bevægelsen (LQM), havde forhandlet med ejerne af tekstilfabrikkerne i tre uger, før strejken blev indledt.”

”De lange fængselsstraffe for disse arbejderledere er et voldsomt slag mod arbejderbevægelsen i Faisalabad – og faktisk i hele landet”, fortsatte Khalid. ”At retten kunne udstede en så drakonisk anti-arbejderbevægelses-dom, lå langt ud over, hvad nogen havde kunnet forestille sig, især når det juridiske system var blevet forvandlet gennem støtte af en magtfuld folkelig bevægelse. Alligevel valgte anti-terror-domstolen at udstede denne dom med den eneste hensigt at ødelægge Tekstilarbejdernes Fagforening i Faisalabad, som var ved at blive et symbol for de militante i arbejderklassen over hele landet”.

Udover at anmode om solidaritetstilkendegivelser (f.eks. til kahlid@lef.org.pk) anmoder man også om bidrag til ”De 6 fra Faisalabad” og ikke mindst til familierne til disse modige mennesker, som har nægtet at bøje sig for diktater fra arbejdsgiverne og fra staten.

Man kan sende et støttebidrag via den danske solidaritetsorganisation STS, reg. nr. 8401, konto nr. 33 70 592 – mærket Pakistan.

Artiklen er tidligere bragt på STS-International Solidaritys hjemmeside.

Tip en ven      |    Print  

SAP'S KOMMENTAR - UGE 33

Intet pusterum til Lunde Larsen - For en skånsom og dedikeret hav- og fiskeripolitik

Den nyeste tumult i regeringen, efter at Karen Ellemann har måttet overtage fiskerimisteriet, og udenrigsministeriet fiskeristyrelsen, fra Esben Lunde Larsen, er udtryk for en virkelig skandale. Siden det i dølgsmål lykkedes den daværende VK-regering at privatisere den danske fiskebestand i 2007, har en systematisk privatisering af havet været på dagsordenen. Men privateje og profit er i direkte konflikt med den mest effektive og omsorgsfulde håndtering af vores fælles hav. Læs hele kommentaren >>

Iglesias genvalgt på Podemos-kongres

Den spanske venstrefløjs-bevægelse Podemos har afholdt sin anden kongres efter heftige interne uoverensstemmelser og skuffelsen fra det seneste parlamentsvalg. Dave Kellaway fra det britiske Socialist Resistance kommenterer kongressens resultater.

Frankrig efter regionalvalget

Pierre Rousset og Francois, begge fremtrædende ledere af det franske Nye Antikapitalistiske Parti (NPA) tegner et dystert billede af situationen i Frankrig, hvor Front National fik det bedste valgresultat nogensinde, næsten 7 millioner stemmer. Samtidig har nedgangen i kampe og mobiliseringer ændret styrkeforholdene og svækket den yderste venstrefløj, som fik et elendigt valgresultat. Det er afslutningen på en politisk cyklus, skriver de i International Viewpoint.

PKKs ideologiske udvikling

Fra stalinistisk larve til libertær sommerfugl? Er det et udtryk for den ideologiske ændring, som er foregået hos PKK under Öcalans ledelse? Alex de Jong prøver at svare i en længere analyse af den kurdiske frihedsbevægelses historie frem til i dag.

Flest i fængsel

USA har flere mennesker i fængel end noget andet land. Som historien har vist, har venstrefløjen altid spillet en afgørende rolle, når det er lykkedes at vinde en sejr i kampen mod uretfærdighederne i retssystemet. Nu er det tid til at tage denne kamp igen, skriver Heather Ann Thompson i tidsskriftet Against the Current (USA).

Strejke blandt arbejderne i theplantagerne i Vestbengalen

En sammenslutning 23 fagforeninger i Teral, Dooars og Darjeeling havde succes med at strejke for at få hævet minimumlønnen.