RELATEREDE ARTIKLER

Hjælp vores kammerater i den værste flygtningekrise i nyere tid Baba Jan for Højesteret Alternative nyheder fra Indien og Kashmir Kammerat Ruben er død Smædekampagne mod Baba Jan og hans parti Med rigsretsdommen mod Park Geun-hye har ”stearinlys”-bevægelsen vundet en vigtig sejr Verdens største generalstrejke Baba Jan og hans kammerater dømt til 40 år i fængsel Filippinernes nye stærke mand Fanget i Kinas klapjagt på faglige aktivister Nationalisme og krigsmageri vandt valget Fra lokomotiv til bremsevogn "Jeg er marxist" Anti-terrordomstolene terroriserer arbejdere, fagforeningsledere og aktivister i sociale bevægelser Støt Hong Kong-borgernes kamp for frie valg Hvorfor regeringen ikke stopper højrefløjens sabotage Hayian-Yolanda: Klimaets budbringer 40.000 demonstrerer mod atomkraft i Tokyo Modstanden på Taksim Optøjer og politivold i Tyrkiet Støt asiatiske kammeraters regionale samarbejde En højreorienteret sejr Sabelraslen eller trussel mod mange millioner? Den tabte krig Det 21. århundredes socialisme i Pakistan? Stop de territoriale konflikters onde cirkel Høj bølgegang i den indonesiske arbejderbevægelse Baba Jan løsladt Arbejderkampe angriber elitens magt Terroranklage mod aktivister Den filippinske stat i stormens øje Fjerde Internationale går stærkt frem i Asien Update: Socialister frigivet Et år efter katastrofen på Fukushima atomkraftværket Hvilke nye vinde blæser i Burma? Sociale bevægelser i Mindanao har brug for hjælp efter stormen Venstrefløjen og de sociale bevægelser kæmper i Bangladesh Et slag mod Pakistans fagbevægelse Brutal undertrykkelse i det nordlige Pakistan Jaitapur: en ny nuklear tåbelighed Appel om solidaritet med malaysiske socialister Hævnfølelsen stopper ikke med Osamas død Økonomisk solidaritet med ofrene og de evakuerede fra jordskælvet, tsunamien og atomkatastrofen i Japan Katastrofen i Japan og dens konsekvenser Erfaringer fra Labour Party Pakistan Ikke med godgørenhed alene Stræben efter sindsro i en krigshærget region Den internationale situation sommeren 2010 Det ødelagte Pakistan venter på hjælp Hjælp "Labour Relief Campaign" med at hjælpe folk i Pakistan Ny fase i klassekampen Alcatel på oprørt hav Militære operationer styrker fundamentalisterne Fra valgfiasko til eskalerende krig Bryd tavsheden om krigen Militæret holder hånden over Taliban Socialistisk revolution, kapitalistisk genopretning Støt kampen mod Taleban og det pakistanske militær Den religiøse fundamentalisme, militæret – og befolkningen De første ni måneder med Pakistan Peoples Party Indiens ledere bør søge i egen baghave Den nye kinesiske kapitalisme Den gode krigs blændværk Afvis imperialistisk indgriben i Georgien! En besejret diktator ... jamen, der er jo ingen tsunamier hos os Den værste atomkraft-ulykke i 25 år

TILMELD SI NYHEDSBREV

læs mere om: Asien | Atomkraft

25.02.12 | Terry Conway

Tip en ven      |    Print  

Japan: International aktionsdag mod atomkraft

Over 10.000 fra mere end 30 lande deltog den 14-15. januar 2012 i en international konference for en verden fri for a-kraft.

Konferencen fandt sted i Yokohama, Japan, og havde over 100 gæstetalere på programmet, heriblandt vidner fra Tjernobyl-katastrofen i 1986, fra testcenteret for atomvåben på Marshall-øerne (som blev uafhængigt fra USA i 1986) og fra Fukushima i Japan. Særligt mange deltagere kom fra andre aisatiske lande, men der var også en del fra Europa og Australien.

Konferencen blev åbnet af Yuri Tomitsuka, en dreng på 10 år, som blev evakueret fra Fukushima-distriktet efter katastrofen den 11. marts 2011, da en nedsmeltning skete på atomkraftværket efter en tsunami. Han spurgte: ”Hvad er mest vigtigt, er det penge eller vores liv? Jeg vil ikke være syg. Atomkraft er ikke nødvendigt for børn.”

 Konferencen pegede på en kraftig sammenhæng mellem atomkraft og atomvåben – i sluterklæringen kaldes det ”det nukleare kernekredsløb”. Hvis du bliver ramt i en atomulykke, er det ikke nogen trøst at vide, at reaktoren var bygget til ”fredelige” formål! Konferencen havde også fokus på hemmelighedskræmmeriet i atomindustrien og de konsekvenser, det har for civile rettigheder. Sluterklæringen annoncerede også en international aktionsdag mod a-kraft den 11. marts 2012 – årsdagen for Fukushima.

Men ikke så snart var konferencen slut, før den japanske regering endnu en gang demonstrerede, at den ignorerer kravene fra anti-atomkraftbevægelsen nationalt og internationalt. Den 17. januar fremsatte den et forslag, som endnu ikke er godkendt i parlamentet, om, at i fremtiden skal atomkraftværker kunne køre i 20 år ud over deres nuværende licens på 40 år. Det er åbenlyst, at regeringen lytter mere til lobbyisterne i atomkraftindustrien end til kravene fra sin egen befolkning.

Samtidig er japanske aktivister bekymrede over, at der er et stigende pres for at genstarte flere af de reaktorer, der blev lukket ned efter Fukushima, selv om der eksisterer en kraftig modstand fra lokalsamfundene. Internationalt pres vil fortsat være nødvendigt for at støtte aktivisterne i deres modstand.

Læs hele sluterklæringen fra konferencen her!

Terry Conway er medredaktør af International Viewpoint og medlem af Socialist Resistance (GB)

 

Tip en ven      |    Print  

SAP'S KOMMENTAR - UGE 33

Intet pusterum til Lunde Larsen - For en skånsom og dedikeret hav- og fiskeripolitik

Den nyeste tumult i regeringen, efter at Karen Ellemann har måttet overtage fiskerimisteriet, og udenrigsministeriet fiskeristyrelsen, fra Esben Lunde Larsen, er udtryk for en virkelig skandale. Siden det i dølgsmål lykkedes den daværende VK-regering at privatisere den danske fiskebestand i 2007, har en systematisk privatisering af havet været på dagsordenen. Men privateje og profit er i direkte konflikt med den mest effektive og omsorgsfulde håndtering af vores fælles hav. Læs hele kommentaren >>

Iglesias genvalgt på Podemos-kongres

Den spanske venstrefløjs-bevægelse Podemos har afholdt sin anden kongres efter heftige interne uoverensstemmelser og skuffelsen fra det seneste parlamentsvalg. Dave Kellaway fra det britiske Socialist Resistance kommenterer kongressens resultater.

Frankrig efter regionalvalget

Pierre Rousset og Francois, begge fremtrædende ledere af det franske Nye Antikapitalistiske Parti (NPA) tegner et dystert billede af situationen i Frankrig, hvor Front National fik det bedste valgresultat nogensinde, næsten 7 millioner stemmer. Samtidig har nedgangen i kampe og mobiliseringer ændret styrkeforholdene og svækket den yderste venstrefløj, som fik et elendigt valgresultat. Det er afslutningen på en politisk cyklus, skriver de i International Viewpoint.

PKKs ideologiske udvikling

Fra stalinistisk larve til libertær sommerfugl? Er det et udtryk for den ideologiske ændring, som er foregået hos PKK under Öcalans ledelse? Alex de Jong prøver at svare i en længere analyse af den kurdiske frihedsbevægelses historie frem til i dag.

Flest i fængsel

USA har flere mennesker i fængel end noget andet land. Som historien har vist, har venstrefløjen altid spillet en afgørende rolle, når det er lykkedes at vinde en sejr i kampen mod uretfærdighederne i retssystemet. Nu er det tid til at tage denne kamp igen, skriver Heather Ann Thompson i tidsskriftet Against the Current (USA).

Strejke blandt arbejderne i theplantagerne i Vestbengalen

En sammenslutning 23 fagforeninger i Teral, Dooars og Darjeeling havde succes med at strejke for at få hævet minimumlønnen.