RELATEREDE ARTIKLER

Hjælp vores kammerater i den værste flygtningekrise i nyere tid Baba Jan for Højesteret Alternative nyheder fra Indien og Kashmir Kammerat Ruben er død Smædekampagne mod Baba Jan og hans parti Med rigsretsdommen mod Park Geun-hye har ”stearinlys”-bevægelsen vundet en vigtig sejr Verdens største generalstrejke Baba Jan og hans kammerater dømt til 40 år i fængsel Filippinernes nye stærke mand Fanget i Kinas klapjagt på faglige aktivister Nationalisme og krigsmageri vandt valget Fra lokomotiv til bremsevogn "Jeg er marxist" Anti-terrordomstolene terroriserer arbejdere, fagforeningsledere og aktivister i sociale bevægelser Støt Hong Kong-borgernes kamp for frie valg Hvorfor regeringen ikke stopper højrefløjens sabotage Hayian-Yolanda: Klimaets budbringer 40.000 demonstrerer mod atomkraft i Tokyo Modstanden på Taksim Optøjer og politivold i Tyrkiet Støt asiatiske kammeraters regionale samarbejde En højreorienteret sejr Sabelraslen eller trussel mod mange millioner? Den tabte krig Det 21. århundredes socialisme i Pakistan? Stop de territoriale konflikters onde cirkel Høj bølgegang i den indonesiske arbejderbevægelse Baba Jan løsladt Arbejderkampe angriber elitens magt Terroranklage mod aktivister Den filippinske stat i stormens øje Fjerde Internationale går stærkt frem i Asien Et år efter katastrofen på Fukushima atomkraftværket International aktionsdag mod atomkraft Hvilke nye vinde blæser i Burma? Sociale bevægelser i Mindanao har brug for hjælp efter stormen Venstrefløjen og de sociale bevægelser kæmper i Bangladesh Et slag mod Pakistans fagbevægelse Brutal undertrykkelse i det nordlige Pakistan Jaitapur: en ny nuklear tåbelighed Appel om solidaritet med malaysiske socialister Hævnfølelsen stopper ikke med Osamas død Økonomisk solidaritet med ofrene og de evakuerede fra jordskælvet, tsunamien og atomkatastrofen i Japan Katastrofen i Japan og dens konsekvenser Erfaringer fra Labour Party Pakistan Ikke med godgørenhed alene Stræben efter sindsro i en krigshærget region Den internationale situation sommeren 2010 Det ødelagte Pakistan venter på hjælp Hjælp "Labour Relief Campaign" med at hjælpe folk i Pakistan Ny fase i klassekampen Alcatel på oprørt hav Militære operationer styrker fundamentalisterne Fra valgfiasko til eskalerende krig Bryd tavsheden om krigen Militæret holder hånden over Taliban Socialistisk revolution, kapitalistisk genopretning Støt kampen mod Taleban og det pakistanske militær Den religiøse fundamentalisme, militæret – og befolkningen De første ni måneder med Pakistan Peoples Party Indiens ledere bør søge i egen baghave Den nye kinesiske kapitalisme Den gode krigs blændværk Afvis imperialistisk indgriben i Georgien! En besejret diktator

TILMELD SI NYHEDSBREV

læs mere om: Asien

15.04.12 | G. H. Ajith Kumara

Tip en ven      |    Print  

Appel: Update: Socialister frigivet

Kumar Gunarathnam og Dimuthu Atygalle – to af lederne fra det nydannede Frontline Socialist Party i Sri Lanka er blevet bortført.

Update: De to socialister er frigivet - se i bunden af denne artikel!

Forsvindingen skete i weekenden op til mandag d. 9. april, hvor det nye parti skulle lanceres. Der er ingen tvivl om, at forsvindingen skal tjene til at skræmme det nye partis medlemmer, støtter og sympatisører.

Kumar Gunarathnam har været ledende i processen op til dannelsen af det nye parti. Han har været under skarp overvågning fra staten i årevis. Han blev bortført og forsvandt, da han forlod sin vens hjem i Kiribathgoda, hvor han havde tilbragt natten til 6. april

Dimuthu Atygalle er leder af Internationalt Udvalg i Bevægelsen for Folkets Kamp og ligeledes blandt de ledende kræfter i dannelsen af Frontline Socialist Party. Hun blev fortført og forsvandt i Godagama 6. april, da hun var på vej hjem.

Vi holder staten og regeringen ansvarlig for disse forsvindinger og kræver, at de øjeblikkeligt bliver frigivet eller stillet for en dommer på legal vis. Bevægelsen for Folkets Kamp har været udsat for en konstant skræmmekampagne fra regimets side, og andre ledende kræfter er tidligere blevet bortført. På grund af tidligere erfaringer med forsvindinger, og på grund af regimets tradition for menneskerettighedskrænkelser – herunder vikårlige drab – frygter vi for vores bortførte og illegalt tilbageholdte kammeraters liv.

I lyset af den beslutsomme kamp for at forsvare demokrati og frihed, tilskynder vi alle sociale kræfter og institutioner, som kæmper for menneskerettigheder, til at holde den srilankanske regering ansvarlig for kammerat Kumar Gunarathnam og Dimuthu Atygalles forsvindinger.

I håb om jeres støtte,

G. H. Ajith Kumara, medlem af parlamentet
Bevægelsen for Folkets Kamp og Frontline Socialist Party

Baggrund:
Frontline Socialist Party er en udbrydergruppe fra Janathā Vimukthi Peramuṇa – Folkets Befrielsesfront. Frontline Socialist Party støtter åbent det tamilske folks kamp for retfærdighed og lige rettigheder.

Kumar Gunarathnam er selv af tamilsk oprindelse, og Dimuthu Atygalle er kendt for sin kamp for kvinders rettigheder. Begge er tidligere ledende medlemmer af JVP.

I december sidste år forsvandt to af Frontline Socialist Partys aktivister, Lalith og Kugan, begge med tamilsk oprindelse, og endnu ved ingen med sikkerhed, hvor de befinder sig og i hvilken tilstand.

Venstrefløjsgrupper verden over opfordres til at organisere protester foran Sri Lankas ambassader og konsulater og til at skrive til de srilankanske myndigheder:

Send protesterne til:
Hon President of Sri Lanka
Mr. Mahinda Rajapaksha

og til:

Defence Secretary
Mr.Gotabhaya Rajapakse
secdef@sltnet.lk

med kopi til:
Frontline Socialist Party
pubuduja@gmail.com

 


Update:

Kumar Gunarathnam og Dimuthu Atygalle blev frigivet natten mellem den 9. og 10. april. Kumar Gunarathnam blev udvist til Australien, hvor han er statsborger. Han har fortalt pressen, at han blev udsat for tortur. Dimuthu Atygalle blev frigivet, så hun kunne deltage i præsentationen af det nye parti den 9. april. Flere forhold kan forklare, hvorfor de blev frigivet: den umiddelbare internationale solidaritetsbevægelse, pres fra de australske myndigheder og en bred fordømelse af forsvindingerne på tværs af det politiske spektrum i Sri Lanka.

Mange andre personer er imidlertid fortsat forsvundet i Sri Lanka, blandt andet to andre medlemmer af Frontline Socialist Party, som blev bortført i december 2011. Bortførelser og forsvindinger har især, men ikke kun, ramt den tamislek befolkningsgruppe, og er blevet kritiseret af flere menneskerettighedsgrupper. Selv den regeringsnedsatte Lessons Learnt and Reconciliation Commission (LLRC), skrev i en rappport i december 2011, at den var bekymret over det store antal klager over "bortførelser, tvungne eller ufrivillige forsvindinger og tilfældige anholdelser."

 

 

Tip en ven      |    Print  

SAP'S KOMMENTAR - UGE 33

Intet pusterum til Lunde Larsen - For en skånsom og dedikeret hav- og fiskeripolitik

Den nyeste tumult i regeringen, efter at Karen Ellemann har måttet overtage fiskerimisteriet, og udenrigsministeriet fiskeristyrelsen, fra Esben Lunde Larsen, er udtryk for en virkelig skandale. Siden det i dølgsmål lykkedes den daværende VK-regering at privatisere den danske fiskebestand i 2007, har en systematisk privatisering af havet været på dagsordenen. Men privateje og profit er i direkte konflikt med den mest effektive og omsorgsfulde håndtering af vores fælles hav. Læs hele kommentaren >>

Iglesias genvalgt på Podemos-kongres

Den spanske venstrefløjs-bevægelse Podemos har afholdt sin anden kongres efter heftige interne uoverensstemmelser og skuffelsen fra det seneste parlamentsvalg. Dave Kellaway fra det britiske Socialist Resistance kommenterer kongressens resultater.

Frankrig efter regionalvalget

Pierre Rousset og Francois, begge fremtrædende ledere af det franske Nye Antikapitalistiske Parti (NPA) tegner et dystert billede af situationen i Frankrig, hvor Front National fik det bedste valgresultat nogensinde, næsten 7 millioner stemmer. Samtidig har nedgangen i kampe og mobiliseringer ændret styrkeforholdene og svækket den yderste venstrefløj, som fik et elendigt valgresultat. Det er afslutningen på en politisk cyklus, skriver de i International Viewpoint.

PKKs ideologiske udvikling

Fra stalinistisk larve til libertær sommerfugl? Er det et udtryk for den ideologiske ændring, som er foregået hos PKK under Öcalans ledelse? Alex de Jong prøver at svare i en længere analyse af den kurdiske frihedsbevægelses historie frem til i dag.

Flest i fængsel

USA har flere mennesker i fængel end noget andet land. Som historien har vist, har venstrefløjen altid spillet en afgørende rolle, når det er lykkedes at vinde en sejr i kampen mod uretfærdighederne i retssystemet. Nu er det tid til at tage denne kamp igen, skriver Heather Ann Thompson i tidsskriftet Against the Current (USA).

Strejke blandt arbejderne i theplantagerne i Vestbengalen

En sammenslutning 23 fagforeninger i Teral, Dooars og Darjeeling havde succes med at strejke for at få hævet minimumlønnen.