RELATEREDE ARTIKLER

Hjælp vores kammerater i den værste flygtningekrise i nyere tid Baba Jan for Højesteret Alternative nyheder fra Indien og Kashmir Kammerat Ruben er død Smædekampagne mod Baba Jan og hans parti Med rigsretsdommen mod Park Geun-hye har ”stearinlys”-bevægelsen vundet en vigtig sejr Verdens største generalstrejke Baba Jan og hans kammerater dømt til 40 år i fængsel Filippinernes nye stærke mand Fanget i Kinas klapjagt på faglige aktivister Nationalisme og krigsmageri vandt valget Fra lokomotiv til bremsevogn "Jeg er marxist" Anti-terrordomstolene terroriserer arbejdere, fagforeningsledere og aktivister i sociale bevægelser Støt Hong Kong-borgernes kamp for frie valg Hvorfor regeringen ikke stopper højrefløjens sabotage Hayian-Yolanda: Klimaets budbringer 40.000 demonstrerer mod atomkraft i Tokyo Modstanden på Taksim Optøjer og politivold i Tyrkiet Støt asiatiske kammeraters regionale samarbejde En højreorienteret sejr Sabelraslen eller trussel mod mange millioner? Den tabte krig Det 21. århundredes socialisme i Pakistan? Stop de territoriale konflikters onde cirkel Høj bølgegang i den indonesiske arbejderbevægelse Baba Jan løsladt Arbejderkampe angriber elitens magt Den filippinske stat i stormens øje Fjerde Internationale går stærkt frem i Asien Update: Socialister frigivet Et år efter katastrofen på Fukushima atomkraftværket International aktionsdag mod atomkraft Hvilke nye vinde blæser i Burma? Sociale bevægelser i Mindanao har brug for hjælp efter stormen Venstrefløjen og de sociale bevægelser kæmper i Bangladesh Et slag mod Pakistans fagbevægelse Brutal undertrykkelse i det nordlige Pakistan Jaitapur: en ny nuklear tåbelighed Appel om solidaritet med malaysiske socialister Hævnfølelsen stopper ikke med Osamas død Økonomisk solidaritet med ofrene og de evakuerede fra jordskælvet, tsunamien og atomkatastrofen i Japan Katastrofen i Japan og dens konsekvenser Erfaringer fra Labour Party Pakistan Ikke med godgørenhed alene Stræben efter sindsro i en krigshærget region Den internationale situation sommeren 2010 Det ødelagte Pakistan venter på hjælp Hjælp "Labour Relief Campaign" med at hjælpe folk i Pakistan Ny fase i klassekampen Alcatel på oprørt hav Militære operationer styrker fundamentalisterne Fra valgfiasko til eskalerende krig Bryd tavsheden om krigen Militæret holder hånden over Taliban Socialistisk revolution, kapitalistisk genopretning Støt kampen mod Taleban og det pakistanske militær Den religiøse fundamentalisme, militæret – og befolkningen De første ni måneder med Pakistan Peoples Party Indiens ledere bør søge i egen baghave Den nye kinesiske kapitalisme Den gode krigs blændværk Afvis imperialistisk indgriben i Georgien! En besejret diktator

TILMELD SI NYHEDSBREV

læs mere om: Asien

08.06.12 | Åge Skovrind

Tip en ven      |    Print  

Pakistan: Terroranklage mod aktivister

Arbejdsgivere og magthavere er pressede, og derfor slår de hårdt ned på faglige og politiske aktivister, som slås for folks demokratiske rettigheder. En almindelig metode er at fremprovokere sammenstød med politiet og derefter anklage lederne for terror og vold mod myndigheds-personer.

Det fortalte Khalid Mahmood fra Labour Party Pakistan (LPP) på en pressekonference under sit besøg i Danmark i slutningen af maj.

Ofte er de politiske magthavere, politi, arbejdsgivere og dommere indspiste og i ledtog med hinanden. Der er flere eksempler på, at anti-terrorlovgivning bliver brugt til at undertrykke folks retfærdige krav. Især fortalte Khalid om sagen mod Baba Jan og fire andre ledere af Progressiv Ungdoms Front, som har været fængslet siden september sidste år. Baba Jan er også medlem af landsledelsen i LPP.

De er anklaget efter anti-terrorlovgivningen, men i virkeligheden er de politiske fanger, som kun har forsvaret folks rettigheder, fortalte Khalid.

Tortur
I fængslet har Baba Jan fået brækket sine fingre og hans lange hår er klippet af. Men det er ikke lykkedes at kue ham. Tværtimod er det lykkedes Baba Jan at skabe en solidaritet mellem shia- og sunnimuslimer i fængslet. Det er almindeligt i pakistanske fængsler, at fangevogterne prøver at hidse de to grupper op mod hinanden.
”De forsøger at ydmyge ham og sende en advarsel til både ham og andre om, at man ikke skal sige magthaverne imod,” forklarede Khalid.

Formelt lyder anklagen på vold mod politiet, men reelt handler sagen om, at han har stået i spidsen for massive folkelige protester mod korrupte magthavere, som har puttet nødhjælpspenge i egne lommer.
Domstolen har afvist at løslade ham mod kaution, og adskillige forsøg på at appellere denne afgørelse er blevet udsat med forskellige bureaukratiske argumenter, senest den 5. juni.

Strategisk provins
Khalid understregede på mødet, at for regeringspartiet Peoples Party Pakistan er det særlig vigtigt at fastholde kontrollen i provinsen Gilgit-Balbistan, fordi der er tale om et meget vigtigt strategisk område. Det er en bjergrig provins i det nordlige Pakistan med et næsten dobbelt så stort areal som Danmark og med grænser til både Kina, Afghanistan og Kashmir, som kontrolleres af Indien.

Baba Jan nyder stor popularitet i provinsen Gilgit-Baltistan. I 2010 blev Hunza-dalen oversvømmet og hundredvis af familier måtte flygte fra deres hjem. De blev lovet erstatning, men mange fik ingenting. Folk protesterede, men blev i stedet tævet af politiet. En far og hans søn blev dræbt. Det førte til nye sammenstød, hvor en politistation blev brændt ned. Det var efter disse sammenstød, at politiet arresterede mange af demonstranterne. De fleste blev løsladt kort efter, men Baba Jan og fire af hans kammerater sidder fortsat fængslet.

Efterhånden er der ved at komme gang i en kampagne til deres forsvar, både i Pakistan og internationalt. Blandt andet har Enhedslistens Christian Juhl protesteret (se herunder).

Se mere om sagen på:
https://freebabajan.wordpress.com/

Christian Juhls protest
Den 7. maj 2012 sendte Enhedslistens udenrigsordfører Christian Juhl denne protest til de pakistanske myndigheder. Han har desuden orienteret Danmarks ambassade i Pakistan og Udenrigsministeriet og bedt disse om, hvis det er muligt, at blive holdt orienteret om sagen.

Dear sir,
Five political activists are being tortured in Gilgit jail, Gilgit-Baltistan, Pakistan. These political activists who were in jail for the last many months are facing very harsh treatment for protesting against the poor quality of food and delay in hearing of cases of prisoners at the jail. They have been incarcerated for protesting on behalf of the victims of forced displacement on account of the Attaabad landslide in January 2010.

On April 28, 2012 five political activists were visited by police and security agencies in jail and they were tortured on dubious charges of leading the protest in prison. One of the activists' Baba Jan suffered two broken fingers and injuries to his head and other parts of his body. Despite the orders of the court Baba Jan and other victims have not been examined by doctor and not been hospitalized in violation of court orders
We express our concern on the torture of political activists in Gilgir prison

We demand that a judicial inquiry of this incident should be held

We demand that they must not be tortured.

We urge that they are dealt with according to law.

We urge that they should immediately be shifted to hospital and provided all kinds of medical facilities.

We demand that their families should be allowed to meet them

We demand that they should be allowed to meet lawyers of their choice

We demand that those responsible for torture must be prosecuted

Please, let me hear what is happening.

Christian Juhl
Member of Parliament (Enhedslisten)

Tip en ven      |    Print  

SAP'S KOMMENTAR - UGE 33

Intet pusterum til Lunde Larsen - For en skånsom og dedikeret hav- og fiskeripolitik

Den nyeste tumult i regeringen, efter at Karen Ellemann har måttet overtage fiskerimisteriet, og udenrigsministeriet fiskeristyrelsen, fra Esben Lunde Larsen, er udtryk for en virkelig skandale. Siden det i dølgsmål lykkedes den daværende VK-regering at privatisere den danske fiskebestand i 2007, har en systematisk privatisering af havet været på dagsordenen. Men privateje og profit er i direkte konflikt med den mest effektive og omsorgsfulde håndtering af vores fælles hav. Læs hele kommentaren >>

Iglesias genvalgt på Podemos-kongres

Den spanske venstrefløjs-bevægelse Podemos har afholdt sin anden kongres efter heftige interne uoverensstemmelser og skuffelsen fra det seneste parlamentsvalg. Dave Kellaway fra det britiske Socialist Resistance kommenterer kongressens resultater.

Frankrig efter regionalvalget

Pierre Rousset og Francois, begge fremtrædende ledere af det franske Nye Antikapitalistiske Parti (NPA) tegner et dystert billede af situationen i Frankrig, hvor Front National fik det bedste valgresultat nogensinde, næsten 7 millioner stemmer. Samtidig har nedgangen i kampe og mobiliseringer ændret styrkeforholdene og svækket den yderste venstrefløj, som fik et elendigt valgresultat. Det er afslutningen på en politisk cyklus, skriver de i International Viewpoint.

PKKs ideologiske udvikling

Fra stalinistisk larve til libertær sommerfugl? Er det et udtryk for den ideologiske ændring, som er foregået hos PKK under Öcalans ledelse? Alex de Jong prøver at svare i en længere analyse af den kurdiske frihedsbevægelses historie frem til i dag.

Flest i fængsel

USA har flere mennesker i fængel end noget andet land. Som historien har vist, har venstrefløjen altid spillet en afgørende rolle, når det er lykkedes at vinde en sejr i kampen mod uretfærdighederne i retssystemet. Nu er det tid til at tage denne kamp igen, skriver Heather Ann Thompson i tidsskriftet Against the Current (USA).

Strejke blandt arbejderne i theplantagerne i Vestbengalen

En sammenslutning 23 fagforeninger i Teral, Dooars og Darjeeling havde succes med at strejke for at få hævet minimumlønnen.